Életstílus

2016.02.02. 13:30

Csak krumplit eszik, egy hónap alatt 10 kilót fogyott a férfi

Az orvosok szerint azonban nem lesz jó vége a fogyókúrának.

Andrew Taylor szilveszterkor fogadta meg, hogy idén lefogy. A fogyáshoz azonban nem egy divatos diétát vagy életmódt választott, hanem azt, hogy egy évig semmi mást nem fog enni a burgonyán kívül - írja a BuzzFeed.

A fogyásáról rendszeresen posztol Facebookon, és a YouTube-ra is tölt fel videókat.

- Ételfüggő vagyok. Olyan ez, mint az alkoholizmus vagy a drogfüggőség, és leszokni is ugyanolyan nehéz róla. Arra gondoltam, ha csupán egyetlen élelmiszert fogyasztok majd, az segíthet - mondta el a BuzzFeed-nek Andrew, aki január elseje óta tíz kilót dobott le.

A burgonyát a legkülönfélébb módokon készíti el, csupán fűszerekkel és gyógynövényekkel egészíti ki az ízük kedvéért. Azt mondja, megpróbál az ételre érdektelen dologként tekinteni, ami csupán üzemanyag a testének.


A Melbourne-i egyetem orvosprofesszore szerint veszélyes játék, amit Andrew űz. A burgonya ugyanis önmagában kevés ahhoz, hogy fedezze mindazt, amire a testünknek szüksége van.

A három főétkezésnek, azaz a reggelinek, ebédnek és vacsorának komplettnek kell lennie, azaz tartalmaznia kell állati eredetű fehérjeforrást illetve teljes kiőrlésű gabonafélét és lehetőség szerint friss, idényzöldségeket, gyümölcsöt.

Ugyan Adrew fogyott és energikusabbnak is érzi magát, a profrsszor szerint ez csupán a genetikának köszönhető, a fittség pedig átmeneti. Úgy véli, 3-4 hónap múlva könnyen a visszájára fordulat az őrült kúra, addigra ugyanis kiürülhetnek a férfi vitamin- és ásványi anyag-tartalékai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!