Életstílus

2016.02.04. 16:22

A Chrome megvéd bennünket a hamis letöltésektől

A böngésző mostantól figyelmeztet, ha egy oldalon olyan letöltésre kattintunk, ami veszélyes lehet.

Mindenki találkozott már a problémával: le akarunk tölteni egy ingyenes programot vagy alkalmazást, és a letöltési oldalon több "letöltés" vagy "download" feliratú gombot is találunk. Aztán kiderül, hogy csak egy az igazi közülük, az összes többivel valami malware vagy vírus érkezik a gépünkre. 


A Google igyekszik véget vetni ennek a problémának - írja a Mashable. A Chrome-ba új funkciót építettek be, amely figyelmezteti a felhasznált a megtévesztő gyakorlatra. A szerdai frissítésbe egy bővítményt tettek, amely a beállítások/beállítások/speciális beállítások pont alól érhető el, a "Védje meg magát és eszközét a veszélyes webhelyektől" előtti kijelölőnégyzettel lehet aktiválni, illetve inaktiválni (alapértelmezetten mindenkinél aktiválták). 


Ha a beállítás aktív, a Chrome egy piros figyelmeztető oldallal jelzi, ha a böngészőben egy honlapon hamis letöltésgombra kattintottunk. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!