Életstílus

2015.09.22. 18:09

Mobil tetőrendszert kap a veronai aréna

Így akarják meghosszabbítani az egyelőre nyárra szorítkozó operaszezont.

Mobil tetőrendszert építene Verona a város jelképének számító aréna tetejére, hogy ezzel is meghosszabbítsa az egyelőre nyárra szorítkozó operaszezont.

A megvalósíthatósági tanulmány eredményei alapján nemzetközi ötletpályázatot írnak ki a tetőrendszer megépítésére - közölte Flavio Tosi, Verona polgármestere. A tervek szerint a nyári időszakra a mobil tetőt eltávolítják. A projekt megvalósíthatósági tanulmányát a veronai központú Calzedonia divatvállalkozás finanszírozza.

A római Colosseum és a Capuában lévő aréna után a Veronai Aréna a harmadik legnagyobb máig fennmaradt antik amfiteátrum. 45 sorból álló lépcsőzetes nézőtere 22 ezer néző befogadására alkalmas.

Az első században emelt építményt 1913 óta használják színházként, elsőként Verdi Aida című operáját mutatták be a komponista születésének századik évfordulója alkalmából. Kiemelkedő akusztikája miatt az aréna hamar közkedvelt koncerthelyszínné vált, elsősorban júniusban, júliusban és augusztusban tartanak itt operaelőadásokat és rockkoncerteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!