Életstílus

2015.07.13. 18:17

Méhtenyésztésbe fog a japán first lady

A környezetvédelem nevében 10 ezer mézelő méhet telepít a tokiói hivatalos rezidenciára Abe Akie.

Méhtenyésztésbe fog Abe Akie japán first lady a környezetvédelem nevében.

Abe Sindzó kormányfő felesége még ebben a hónapban tízezer mézelő méhet telepít a tokiói hivatalos rezidenciára - jelentette a Jiji japán hírügynökség hétfőn.

Abe asszonyt tervében a Ginza Honey Bee Projekt természetvédelmi kezdeményezés is támogatja. A szervezet szerint a first lady már ősszel betakaríthatja az első adag mézet.

Abe Akiét valószínűleg Michelle Obama amerikai first lady inspirálta. Abe Akie áprilisban elkísérte férjét az amerikai elnökkel és nejével való találkozóra, ahol Michelle Obamával a világ méhpopulációjának csökkenéséről beszélgettek.

A jelenség egyik fő oka a gyomirtó szerek túlzott használata. Mivel a méhek a növények beporzásában is jelentős szerepet játszanak, a szakértők felhívták a figyelmet a táplálékmennyiség visszaesésének veszélyére.

"Azt szeretném, hogy visszatérjenek a japán méhek. Az olyan környezet, amelyben megélnek a méhek, az emberek számára is biztos környezetet jelent" - fejtette ki Abe Akie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!