Életstílus

2014.11.10. 17:18

Interneten teszik közzé legkiválóbb receptjeiket a nagy francia séfek

Az ízlés akadémiája portálon körülbelül negyven híres séf mintegy ötezer receptje olvasható, elkészítésüket videón is követni lehet.

Nagy francia séfek, köztük Paul Bocuse, Guy Savoy és Cyril Lignac is közzéteszik receptjeiket azon az új gasztronómiai portálon, amelyet Alain Ducasse indított el.

A l'Académie de Gout (Az ízlés akadémiája) portálon körülbelül negyven híres séf mintegy ötezer receptje olvasható, elkészítésüket videón is követni lehet, kulináris szótárt és címlistát, sőt gondosan kiválasztott blogokat is talál a látogató.

"Az oldal mindenkit vár, bár nagyon is professzionális: nem valami feneketlen hordó, mint sok más portál, ahol minden van, és nem számít, mi minden" - magyarázta Alain Ducasse sajtótájékoztatón.A portál egészét havi díj ellenében lehet használni, színvonala és igényessége messze meghaladja a többi hasonló weboldalét - mondta Cédric Siré, a társtulajdonos Webedia alapítója, aki úgy döntött, "megadja a francia konyhaművészetnek az őt megillető helyet az interneten".

A jelenleg nagyjából 3000 előfizetővel rendelkező oldal azt tervezi, hogy 2015-re a világ nagy szakácsait összegyűjtő, nemzetközi portállá válik. "Arra törekszünk, hogy szakmánk területén megkerülhetetlenek, univerzálisak legyünk, a legegyszerűbb recepttől a legbonyolultabbig, a legszerényebb étteremtől a legkifinomultabbig mindent találjon meg nálunk a látogató" - hangsúlyozta Ducasse, aki a világon mintegy húsz étterem, egy kiadó és egy főzőiskola tulajdonosa is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában