Életstílus

2014.07.08. 23:16

Harmincévesen összetartoznak-e még Harry Potterék?

J. K. Rowling új Harry Potter-történetében a gonzó újságíró, Rita Vitrol mesél a 2014-es patagóniai kviddics világkupáról, ahol Harryék is ott vannak.

A felnőtt Harry Potterről szóló új sztorit publikált a Pottermore.com oldalon J.K. Rowling, a regénysorozat szerzője.

Rowling az új történetet a Potter-regényekben többször megjelenő újságíró, Rita Skeeter (magyarul: Vitrol) pletykaműfajú cikkébe formálta. Harry családjával, valamint Ronnal és Hermionéval részt vesz a 2014-es patagóniai kviddics világkupán.

Rita Skeeter a patagóniai sivatagból tudósít

Rita Vitrol a patagóniai sivatagból tudósítja a Reggeli Prófétát.
Vajon Harryék összetartozásán repedések kezdenek megjelenni, noha boldognak akarnak mutatkozni? - kérdezi Rita Skeeter cikke, amely fullánkokat ereszt Harry szemüvege, barátai és keresztfia irányába is.

A hamarosan 34. születésnapját ünneplő egykori varázslótanonc haját ősz szálak tarkítják, de még mindig ugyanazt a fémkeretes szemüveget hordja, amely "jobban illik egy stílustalan 12 éveshez".

A cikk a pletykarovatok stílusában íródott a regényben szereplő Rita Vitrol "tollából" a Próféta című lapba egy sorozat részeként, amely a 2014-es Kviddics Világkupához kapcsolódóan jelenik meg. A "riporter" szerint Harry, Hermione és Ron többé már nem azok a gyermekarcú tinédzserek, akik egykor voltak, sőt, Harry és Ginny Weasley házasságának szilárdságát is kérdőre vonja, Ginny ugyanis nincs együtt a családdal a kupán.

Harry Potter arcán egy új, titokzatos, villám alakú sebhely látható, ami arra utal, hogy az eltelt idő alatt újabb veszélyes kalandokba keveredett.

A cikk szerint a vörös hajú Ron a Weasley Varázsvicc Vállalatnál dolgozik, és kopaszodni kezdett. Felesége, Hermione dolgozó anya, sikeres hivatalnok a Varázsbűn-üldözési Főosztályon.

A Harry Potter sorozat 2007-ben kiadott utolsó kötete, a Harry Potter és a Halál ereklyéi óta ez az első megjelent történet az időközben felnőtté vált varázslókról.

Rowling valójában a brit tabloid újságok bulvárstílusát veszi célba. A brit média gyakorlatáról úgy vall, hogy az iránta tanúsított kéretlen figyelem miatt mintha ostrom alatt vagy túsznak érezte volna magát.

Rowling új sztoriját angolul, regisztrációt követően lehet elolvasni.

Mindemellett Mark Hutchinson, az írónő szóvivője kijelentette, a tervek szerint nem jelenik meg újabb regény a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola egykori tanulóinak kalandjairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!