Világörökség

2022.06.09. 15:10

Lelökte rollerét a római Spanyol lépcsőn egy turista, többmilliós kárt okozott (videó)

A rendőrség később elkapta a 28 éves nőt, és 29 esztendős férfi partnerével együtt megbírságolta őket.

Huszonötezer eurós (9,8 millió forint) kárt okozott az az amerikai turista, aki lelökte rollerét a római Spanyol lépcsőn.

A pénteken a kora hajnali órákban történt esetről egy arra járó videót készített, a rendőrség később elkapta a 28 éves nőt, és 29 éves férfi partnerével együtt megbírságolta őket. A férfi elektromos rollerét tolva sétált le az UNESCO-világörökség részét képező, 18. századi márvány lépcsőfokokon – írta a The Guardian online kiadása szerdán.

A párnak megtiltották, hogy visszatérjen a Spanyol lépcsőhöz, melyet 2015-ben 1,5 millió euróért állítottak helyre.

Az incidens előtt két héttel egy szaúd-arábiai férfi Maseratijával hajtott le a világhírű lépcsősoron, ahol 2018 óta még leülni is tilos.

Az Olaszországba látogatók száma újra elérte a világjárvány előtti szintet, a neves műemlékek környékén tömegek gyűlnek össze. Az idegenforgalmi ágazat fellendülése azonban azt is jelenti, hogy visszatérnek az illemszabályokat megsértő turisták.

Áprilisban egy holland látogatót büntettek meg ezer euróra, mert belemászott a Trevi-kútba, ami a pandémia előtt elég gyakran megesett.

Néhány nappal korábban egy 39 éves argentin férfit azzal vádoltak meg, hogy megsértette a repülési tilalmat, és drónja egy Róma központjában álló műemlék épület tetejébe csapódott. A drónt a Piazza Venezián reptette, amikor elvesztette az irányítását, és az eszköz a 15. században épült Palazzo Venezia tetejének ütközött.

Nemcsak Rómában történik ilyesmi: két héttel korábban két mexikói turista drónja csapódott a pisai ferde toronynak. Velencét sem kímélik a rosszul viselkedő turisták: egy francia férfit azért bírságoltak meg, mert SUP-jával a Canale Grandén evezett, két német nő pedig azért fizetett, mert a San Stae-templom mellett bikiniben napoztak.

Borítóképünkön a római Spanyol lépcső. Forrás: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!