Egyperces

2019.07.15. 17:39

Lopott autóval tett meg ezer kilométert négy gyerek

A szökevények valószínűleg két benzinkutat is fizetés nélkül hagytak el tankolás után.

MTI

Megszökött otthonról és lopott autóval tett meg több mint ezer kilométert a hétvégén Ausztráliában négy 10 és 14 év közötti gyerek, akit végül a rendőrségnek sikerült fülön csípnie.


A gyerekek egyikük apjának autójával indultak útnak szombaton a Queensland állambeli Rockhamptonból, készpénzzel és horgászbotokkal felszerelkezve.


A négyfős brigádot - egy 10 éves kislányt, egy 14 éves és két 13 éves fiút -, a szomszédos Új-Dél-Wales állam Grafton nevű városában csípte el vasárnap este a rendőrség, több mint ezer kilométerre délre a gyerekek otthonától.


A szökevények valószínűleg két benzinkutat is fizetés nélkül hagytak el tankolás után.


A rendőrség már a Graftontól 160 kilométerre nyugatra lévő Glen Innesben azonosította a gyerekek járművét, ám a "fiatal sofőr korára és az útviszonyokra való tekintettel" az üldözés felfüggesztése mellett döntöttek.


A gyerekeket később Graftonban sikerült beérni. Williams szerint a rendőröknek erővel kellett kinyitniuk a jármű ajtaját, mert a gyerekek bezárkóztak az autóba, de senkinek nem esett bántódása.


Az ügyben vádemelés várható, ám a rendőrség ez idáig nem tudta kikérdezni a gyerekeket, mert erre kizárólag a szüleik jelenlétében van lehetőség.


(Lead-képünk illusztráció: Pixabay - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik