Egyperces

2018.12.21. 11:40

Mutatjuk, hol nézhet meg 100 magyar filmet az ünnepek alatt ingyen

Címkék#film

A Magyar Nemzeti Filmalap - Filmarchívum karácsonyi ajándékkal lepi meg a filmszerető közönséget.

A Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum karácsonyi ajándékkal lepi meg a filmszerető közönséget. December 21-től január 4-ig 100 film lesz szabadon elérhető a Filmarchívum Vimeo csatornáján.

 


Az ünnepi napokban a közönség szabadon élvezheti a Nemzeti Digitalizációs és Filmfelújítási Program közelmúltban született eredményeit, klasszikusokat és kultfilmeket, közönségkedvenceket és újrafelfedezésre váró értékeket éppúgy, mint sosem látott ritkaságokat. A listán 54 rendező 100 filmje szerepel, összesen 4200 percben, a legrégebbi film 1912-ből, a legújabb 1998-ból származik – játék és dokumentumfilmek, animációk egyaránt.


A válogatásban helyet kaptak az idén 85 éves Sára Sándor filmjei: a szocialista kiskirályok harcát megjelenítő Tüske a köröm alatt, vagy a hadifogságot túlélők emlékeit feldolgozó Lefegyverzett ellenséges erők. A Fábri Zoltán életmű restaurálásból pedig kevésbé ismert darabok kerülnek sorra, köztük a Dúvad, a Hangyaboly és a Requiem). - írja a Magyar Nemzeti filmalap Zrt honlapja.


A filmeket EZEN a linken érhetik el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!