Egyperces

2015.09.27. 23:08

Három éve nem jelentkezik a lottónyertes

Három éven át hasztalanul keresték egy 4,7 millió eurót, azaz mintegy 1,48 milliárd forintot érő elhagyott szelvény tulajdonosát Spanyolországban.

A vagyont érő lottószelvényt 2012 júniusában hagyták az északnyugat-spanyolországi La Coruna egyik lottózójában egy asztalon. A boltvezető már majdnem a kukába dobta, amikor észre vette, hogy a szelvény az előző napi sorsoláson milliós összeget nyert.

A hatóságok akciót indítottak a jogos tulajdonos felkutatására, és a hét végén lejárt határidőig jelentkeztek is 270-en, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy övé a szerencsés szelvény.

Ilyen esetekben rendszerint a szelvény megtalálóját illeti a nyeremény, ezúttal azonban egy bíróság úgy rendelkezett, hogy az összeget csak azután fizethetik ki, hogy tisztáztak vele kapcsolatos minden jogi igényt - írta vasárnapi számában az El Periódico című lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!