Egyperces

2015.07.05. 19:13

Tíz perc alatt 61 hot dog, legyőzték a nyolcszoros bajnokot

Tíz perc alatt 61 hot dogot falt be a kaliforniai Matt Stonie a Coney Island-i híres hot dog-evő bajnokságon, és ezzel megakadályozta Joey "Jaws" Chestnut kilencedik egymás utáni győzelmét.

Utóbbi idén csak 60 hot dogot gyűrt le torkán, pedig két éve még 69-et falt be 10 perc alatt.

Mindkét férfi a kaliforniai San Joséból érkezett a július 4-i versenyre, és mindketten messze felülmúlták versenytársaikat. A harmadik helyezettnek csak 35 hot bogot sikerült megenni.

"Keményen edzettem ezért a győzelemért. Ez csodálatos" - nyilatkozta Stonie az ESPN televíziónak, amely minden évben a legnagyobb sporteseményekhez hasonlóan közvetíti a bajnokságot nézők millióinak.

Chestnut elmondta, hogy idén lassan evett, és nem tudta tartani a lépést Stonie-val, aki 57 kilós mérlegelési súllyal indult neki a megmérettetésnek. Chestnut súlya idén 107 kilogramm volt.

Fotók


Bár legyőzték, mosollyal az arcán jelezte, jövőre visszatér, hogy revánsot vegyen. "Már régóta vártam, hogy méltó ellenfelem legyen a versenyen, hát most megkaptam. Győzelme éhessé tett" - tette hozzá.

A nők versenyében megvédte bajnoki címét Miki Sudo, aki 38 hot dogot falt be tíz perc alatt. Megdöntötte saját csúcsát, hiszen tavaly még csak 34 hot dogot sikerült megennie. A "Fekete Özvegynek" becézett 48 esztendős
Sonya Thomas, korábbi bajnok 31 hot dogot gyűrt le a torkán.

Sudo egy új, sikeres stratégiát alkalmazott, külön ette a virslit és a molnárkákat.

A New York-i Coney Islanden szombaton megrendezett Nathan's Hot Dog-evő versenyre idén több mint 30 ezren voltak kíváncsiak. A bajnokságot 99 éve minden évben a függetlenség napján, július 4-én rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!