Egyperces

2014.11.03. 19:08

Nem lesz többé képregény a Frankfurter Allgemeine Zeitungban

Takarékosságból megszünteti a német rajzolók munkáit bemutató képregénysorozatát a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

A német lap szóvivője megerősítette a Tagesspiegel című napilap hírét, és bejelentette, hogy csütörtökön jelenik meg Reinhard Kleist Der Traum von Olympia (Olimpiai álom) című sorozatának utolsó fejezete.

A FAZ 2001 óta jelenteti meg a képregényeket, amelyekért jelentős, sorozatonként több száz eurós honoráriumot fizetett az alkotóknak. "Megszüntetésükkel nagy összeg takarítható meg" - mondta el Andreas Platthaus, a FAZ felelős szerkesztője a Tagesspiegelnek adott nyilatkozatában.

A lap 2013-ban többmillió eurós hiánnyal zárta az évet. Hogy gazdaságosabbá váljon, az elmúlt hónapokban már több oldallal rövidült a FAZ. A kiadó célja, hogy a "hatékonyság fokozásával" és bizonyos munkahelyek megszüntetésével évi 20 millió euró (mintegy 6,1 milliárd forint) megtakarításra tegyen szert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!