Egyperces

2014.11.21. 20:57

A gyerekek jogaiért énekelt Yoko Ono az UNICEF kongresszusán

A gyerekek jogaiért énekelt Yoko Ono és számos más híresség az UNICEF kongresszusán, az ENSZ Gyermekjogi Egyezmény kihirdetésének 25. évfordulóján.

Az eseményen Yoko Ono és más ismert személyek - köztük Katy Perry, Nicole Scherzinger, Idris Elba és Courteney Cox - John Lennon Imagine című slágerét énekelték el, hogy felhívják a figyelmet gyermekjogok számos országban megoldatlan problémáira és helyzetére. Az akcióról készült videót az UNICEF egy olyan digitális alkalmazással tenné még színesebbé, amelynek segítségével bárki hozzáénekelhet a csütörtöki felvételhez.

Egyrészt az UNICEF weboldalán az egyéni videókat a hírességeket felvonultató felvételek mellett helyezik el, másrészt David Guetta francia lemezlovas a beérkező videókból és a csütörtöki felvételből egy végső keverést is készít, amelyet újévtől lehet majd megvásárolni.

Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára már elkészítette saját videóját, amelyen egy kórus támogatásával énekli az Imagine-t. "Minél öregebb vagyok, annál radikálisabbá válok. Látni akarom, ahogy ezek a dolgok megvalósulnak, és nincs fontosabb a gyerekek jogainál. Képzeljünk el egy világot, ahol a nők és férfiak, a fiúk és lányok mind egyenlőek" - nyilatkozta a rendezvényen Björn Ulvaeus, az ABBA zenekar tagja.

A csütörtöki rendezvényen John Lennon özvegye, Yoko Ono is felszólalt. "Az egyedül álmodott álom talán álom marad, de ha két ember együtt álmodik, az már valóság. Képzeljétek el a békét, cselekedjetek békésen és terjesszétek a békét!" - mondta a közönségnek.

Anthony Lake, az UNICEF igazgatója szerint az akció célja nemcsak az adományok gyűjtése volt, hanem az is, hogy felhívják a közvélemény figyelmét arra a szomorú állapotra, amellyel még ma is számos gyermek kénytelen szembesülni világszerte. "Ahogy az elmúlt 25 év sikereit ünnepeljük, szembesülünk a ránk váró feladatokkal is" - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!