Egyperces

2014.11.13. 09:59

69 emelet magasan szakadt le a New York-i ablakmosó állványa - fotók

A két rajta tartózkodó munkás az ablakmosó lift egyik kábelének elszakadása miatt több mint egy órán át voltak életveszélyben.

Valószínűleg élete legnagyobb félelmén esett át két ablakmosó munkás, akik az ablakmosó lift egyik kábelének elszakadása miatt több mint egy órán át voltak életveszélyben szerdán a New-York-i One World Trade Center 69. emeletének magasságában.

A speciális állvány emiatt nem volt képes sem le-, sem felfelé haladni tovább, ráadásul az elszakadt kábel miatt féloldalra dőlt. A tehetetlen munkásokat így a lecsúszás veszélye is fenyegette csaknem 250 méteres magasságban.

Fotók


A helyszínre érkező tűzoltók számára kétféle megoldás maradt: vagy megpróbálnak egy "alternatív" mozgóállványon feljutni az ablakmosó lift mellé, vagy az épületen belülről kivágják az ablakot azon a helyen, ahol a nem saját akaratukból "lógó" munkások várták megmentésükre.

Szerencsére az üvegszilánkok nem okoztak sérüléseket az ablakmosó embereken, és az időjárás is a tűzoltók kezére játszott, mert nem esett és nem volt erős szél sem, ami megnehezítette volna a mentést.

November 3-án, több mint 13 évvel az eredeti tornyainak 2001. szeptember 11-én történt lerombolása nyitott újra a New York-i Világkereskedelmi Központ. Az egyik leomlott torony helyén felépített új, 104 szintes One World Trade Center torony ma az Egyesült Államok legmagasabb épülete, 541 méter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!