Egyperces

2014.09.30. 19:53

Hitlerről készít filmsorozatot a német Ufa Fiction

Nyolcrészes televíziós filmsorozatot készít Adolf Hitler egykori náci diktátorról az Ufa Fiction német produkciós cég.

Joachim Kosack üzletvezető hétfőn Berlinben bejelentette, hogy a cég tárgyalásokat folytat a német RTL kereskedelmi csatornával.

A kizárólag fikcióra épülő, dokumentarista elemeket nélkülöző sorozat 1919 és 1934 között játszódik. A forgatókönyvön Hark Bohm és a rendezőként is közreműködő Niki Stein dolgozik. A főszereplőt egyelőre nem választották ki.

A piacvezető RTL a jövőben nagyobb energiát kíván fektetni a sorozatgyártásba. Az Ufa Fiction a Hitlerrel foglalkozó sorozaton kívül két további szériát készít a csatornának: a nyolcvanas években játszódó Németország címűt és a Killing Berlin munkacímet viselő sorozatot. Utóbbi főhőse egy rendőrkapitány, aki szokatlan nyomozási módszereivel megreformálja az 1920-as évek rendőrségének munkáját, miközben drámai bűncselekménybe keveredik.

Az Ufa Fiction ezek mellett egy a 19. század végén játszódó történelmi minisorozatot forgat a Charité berlini klinikáról, továbbá megfilmesíti Bruno Apitz 1958-ban íródott Farkasok közt, védtelenül című világhírű könyvét, amely egy zsidó kisgyereknek a buchenwaldi koncentrációs táborból való megmenekülését meséli el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!