Egyperces

2014.04.29. 13:56

George Clooney többé már nem jószolgálati nagykövet

Az Oscar-díjas amerikai színész-rendező önként mondott le a posztról, mivel eljegyzése után már nem tudna elegendő időt szentelni humanitárius feladatának.

Lemondott ENSZ jószolgálati nagyköveti megbízatásáról [namelink name="George Clooney"] Oscar-díjas amerikai színész-rendező, mivel eljegyzése után már nem tudna elegendő időt szentelni humanitárius feladatának - közölte hétfőn az ENSZ.

"Hatéves szerepvállalás után Clooney úgy érzi, elérkezett az idő, hogy visszavonuljon hivatalos békeköveti munkájától" - mondta el Stephane Dujarric, a nemzetközi szervezet szóvivője hozzáfűzve, hogy minden jót kívánnak eljegyzéséhez Amal Alamuddin emberi jogi ügyvéddel.

Clooney 2008-tól volt a szervezet békekövete, munkája során a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Dél-Szudánban is járt, sokat tett a darfúri menekülttábor lakóinak megsegítéséért, humanitárius tevékenységét több kitüntetéssel ismerték el.

A szóvivő megemlítette: [namelink name="Ban Ki Mun"] ENSZ-főtitkár számít arra, hogy a későbbiekben Clooney még folytatja az együttműködést a nemzetközi szervezettel.

A színész 2010-ben segített a Satellite Sentinel Project finanszírozásának előteremtésében. A műholdas megfigyelőprogram az emberi jogok megsértését és a tömeges atrocitásokat követi nyomon Szudánban azzal a céllal, hogy megakadályozza a polgárháború kiújulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!