Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Ha nyáron is fontos az alakja: most megtudhatja, a fagyi vagy a jégkrém az egészségesebb!

Nyáron nincs olyan nap, hogy ne ennénk egy kis jégkrémet, egy kis fagyit vagy egy jó jégkását. Nem árulunk el meglepetést ha azt mondjuk, mindegyikben van cukor, de azért van, amelyik egészségesebb a többinél.
A fagyik és jégkásák tartalmaznak valamennyi gyümölcsöt, azok levét is, de még így is rengeteg cukor van bennük. Főleg a nem gyümölcsösökben. A jégkrém pedig a cukor mellett adalékanyagoktól is hemzseg. Egyik fogyasztásával sincs semmi baj, ameddig a mértékletességet betartjuk. Mint minden másnál, ami egy picit is káros. Sok kézműves fagylaltozóban találunk laktóz- és cukormentes változatot is már, de ebből pedig hajlamosabbak vagyunk jóval többet enni, mondván, ez egészségesebb.

A Bors által megkérdezett szakértő szerint még mindig a mértékletességen van a hangsúly, de ha választani kellene, akkor a fagylalt mellett tennék le a voksukat, feltéve, ha van benne gyümölcs. A jégkrémek rengeteg cukrot és egyéb hozzáadott anyagot tartalmaznak, de a jégkása sem jobb, mivel a jéghez cukros szirupot adnak.

A legegészségesebb továbbra is az, amit mi magunk készítünk el. Turmixoljuk le a gyümölcsöt tejjel vagy vízzel, maradjanak benne egész darabok és fagyasszuk le. Így ez hozzáadott cukrot és más adalékanyagot biztosan nem fog tartalmazni.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az energiaegyensúly hiánya okozza a túlsúlyt

Az energiaegyensúly hiánya okozza a túlsúlyt
Vagyis ahhoz képest, hogy mennyit mozognak az emberek, sokat esznek - mondta Szűcs Zsuzsanna… Tovább olvasom