Gyors és biztonságos

2020.07.23. 12:30

A falak sem jelentenek akadályt a WiFi AX3-nak

Új Wi-Fi 6 szabványú routert mutatott be a Huawei.

Forrás: Shutterstock

Az AX3 routereket a gyártó saját Gigahome processzorával és Gigahome Wi-Fi 6 chipkészletével szerelte fel. A Huawei multi-chip technológiájának köszönhetően az AX3 „Wi-Fi 6 Plus”

dupla hálózati sebességet biztosít, fejlett, akár falakon is áthatoló képességgel,

amennyiben más Huawei WI-Fi 6 termékekkel együtt használják. A Gigahome Wi-Fi 6 lapkakészlet ugyanis a frekvencia sávszélességét 160 MHz-re javította.

A sorozat négymagos verziója támogatja a Huawei Share-t is. Egy Huawei telefon megérintésével – amelyen az NFC engedélyezve van a router NFC észlelési területén –, a felhasználó jelszó megadása nélkül csatlakozhat a Wi-Fi hálózathoz.

Az exkluzív, dinamikus keskenysávú technológián kívül a négymagos verzió négy független jelerősítőt tartalmaz (a kétmagos verzió esetében kettőt), lehetővé téve Mesh-hálózat létrehozását több Huawei routeren, amellyel egymás jelét felhasználva még nagyobb területre továbbítják a jelet. Ezzel támogatják a vezeték nélküli, vezetékes és hibrid vezeték nélküli + vezetékes hálózatokat is, amelyek kiterjesztik a hálózathoz való hozzáférést minden háztartás vagy vállalkozás számára.

A biztonság a legfontosabb

Az AX3 négymagos verziójának készítésekor a biztonság is fontos szempont volt; az eszköz magában foglalja a HUAWEI HomeSec biztonsági védelmet is. A készülék Gigahome négymagos chipjébe független biztonsági zónát (TEE-megbízható végrehajtási környezet) szereltek, a TrustZone biztonsági megoldást pedig a mikrokernelből építették ki.

Ez a megoldás elnyerte a Common Criteria, a világszerte elismert informatikai terméktanúsító szervezet 5-ös értékelési szintű (EAL5) tanúsítványát.

Az 5G-s tapasztalatok hasznosnak nyilvánultak a routerek fejlesztésében is

A Huawei 5G-ben szerzett tapasztalatainak köszönhetően jelentős mértékben hozzájárult a Wi-Fi 6 szabvány fejlesztéséhez. A gyártó nemcsak olyan termékeket kínál, amelyek támogatják a Wi-Fi 6 szabványokat, hanem a saját fejlesztésű Gigahome Wi-Fi chipjeivel integrálja az egyedi chip-együttműködési technológiákat is.

A zökkenőmentes intelligens, összekapcsolt élet megteremtése érdekében a Huawei közép- és hosszú távú stratégiát kínál a következő 5–10 évre: a vállalat „1+8+N” stratégiájában az 1 az okostelefonokat mint a legfontosabb termékeket jelenti, a 8 a további nyolc kategóriát, többek között tableteket, hordozható eszközöket és például a Wi-Fi routereket is, amelyek kulcsfontosságú szerepet töltenek be összekötő központokként, míg az N a tágabb értelemben az infó-kommunikációhoz kapcsolódó termékek csoportját alkotja.

A cég tízmillió dollárt fektetett kifejezetten routerekbe szánt chipek fejlesztésébe. A szoftver és a hardver kombinációjával a chipek alsó rétegében a Huawei kiküszöbölte a képfagyással, késleltetésekkel és leválasztásokkal kapcsolatos problémák több mint 80 százalékát. A Huawei Kínában épített egy Wi-Fi képesség-központot is, amely a globális routeripar legszigorúbb tesztkörnyezetét kínálja, ami azt jelenti, hogy a Huawei-termékek szigorúan tesztelhetők, mielőtt a fogyasztók rendelkezésére állnának.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!