Aláírópad, digitális követés

2019.09.27. 15:09

A teljes hazai postai hálózat átállt elektronikus kézbesítésre

A fejlesztésnek köszönhetően az ügyfelek nyomon követhetik a könyvelt levelek útját, a kézbesítők digitális eszközön (PDA) adják át a térítvényes és ajánlott leveleket.

Budapest, 2019. szeptember 27. Az elektronikus kézbesítés bemutatója a Magyar Posta Hivatalos küldeménykövetõ projektjét ismertetõ sajtótájékoztatón a Posta Országos Logisztikai Központjában 2019. szeptember 27-én. Átállt az elektronikus kézbesítési rendszerre szeptemberben a teljes postai hálózat, az ügyfelek nyomon követhetik a könyvelt levelek útját, a kézbesítõk digitális eszközön (PDA) adják át a térítvényes és ajánlott leveleket. MTI/Soós Lajos

Ezen kívül a nagyobb települések kézbesítői az értesítőket ki is tudják nyomtatni és jövőre jelentősen csökken a hivatalos iratok ügyintézési ideje.

2020-tól jelentősen gyorsítja a hivatalos iratok ügyintézését, hogy a tértivevényes leveleket, hivatalos iratokat feladó közigazgatási szerv, például a bíróság elektronikusan kapja meg a kézbesítési információkat.

A fejlesztésnek köszönhetően több mint 2000 postán, mintegy 4600 digitális aláírópadon írhatják alá az ügyfelek küldeményük átvételekor.

A Magyar Posta naponta körülbelül 200 ezer levelet kézbesít már digitális eszközök segítségével. Az új rendszernek köszönhetően a Posta digitális eszközei alkalmasak az e-személyi igazolvány elfogadására is.

A Magyar Posta pénteki, MTI-nek eljuttatott közleményében emlékeztetett rá, hogy a november 30-án záruló projekt 2,378 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, amelyet 1,821 milliárd forint saját forrással egészítettek ki.

Borítókép: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!