Cicanadrág

2013.04.14. 08:25

Erkölcstelen vagy hizlal?

A Révai testvéreket is le tudnám pipálni oldal hosszban, ha nekiállnék leírni azt a sok okosságot, amit fogyókúra tárgykörében magamba szívtam az évtizedek alatt.

Ha visszatekintek, úgy tűnik, mintha az egész életem fogyókúrából és két fogyókúra közötti szakaszokból állna. Olyan jól együtt tudok élni ezzel a ténnyel, hogy gyakorlatilag évek óta nem fogyok: vagyok én és van a kúra. Hatásmechanizmus tekintetében általában az én akaratom érvényesül. (Mikor kezdtem a posztot, kibontottam egy zacsi mogyorósdrazsét és mikor kiteszem a mondat végére a pontot, azt utolsó is elolvadt – a számban, nem a kezemben.)

Bátran megteszem azt az tényszerű kijelentést, hogy MINDEN fogyókúrás módszert kipróbáltam és soha nem sikerült annyit fogynom, hogy elégedett legyek az eredménnyel. A diéta szó esetemben úgy összenőtt a kudarccal, mint Pavlov kutyáihoz a csengő. A fenti monológgal készülök, mikor megcsengetem Huszár Margit dietetikust.

A szembesítése az életmódommal lesújtó. Nem reggelizem, végig nasizom a napot és este beköltözök hűtőbe. A legjobban este nyolc után esik a vacsora. Nagy igazság, hogy az életben, ami jó, az vagy erkölcstelen vagy hízlal. Ezért is szeretem az estéket.

Van egy kis félreértés közöttünk, mert azt gondolom, egy nap egyszer étkezem, aztán kiderül, hogy ez úgy igaz, hogy egyszer ugyan, de reggeltől estig. Étkezésnek minősül a kollégáktól elbitorolt kifli csücsök, a főnök asztaláról elcsent vaníliás karika, az automatából kifosztott ropi. Ezek pont csak annyira telítenek, hogy estére olyan éhes leszek, hogy minden kezem ügyébe kerülő falatot betömök.

Margit kimondja a bűvös mondatot: hat óra után nem eszük. Ha napi ötször jól étkezem, akkor tudom tartani. Nincs mese, reggelizni kell, tízóraizni, ebédelni, uzsonnázni és vacsorázni. Napközben rághatok zöldséget, amennyit csak akarok, kapjak be egy-két korpovit vagy zabkekszet. Cseréljem le a finomliszet teljes kiőrlésűre, felejtsem el a cukrot és igyak sok-sok vizet. Legközelebbre személyre szabott étrendet készít napokra és étkezésekre bontva. Annyira gondoskodó, hogy nem szeretném, ha csalódna bennem.

Egy nap előnyt adok magamnak és este emlékezetes utolsó vacsorát csapok.

Holnaptól fogyókúra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!