Bulvár-celeb

2021.07.03. 09:55

Rusvai Miklós virológus elárulta, meddig lesz még velünk a koronavírus

A virológus szerint aggasztó, hogy a delta variáns sokkal gyorsabban fertőz, mint a korábban felfedezett mutációk, de 2-3 év múlva olyanná válik, mint az influenzajárvány.

Forrás: life.hu

Rusvai Miklós virológus az ATV adásában beszélt a koronavírus delta variánsáról. Elmondta, hogy sokkal gyorsabban és könnyebben fertőz, mint a brit mutáns, ezáltal azok az emberek vannak a legnagyobb veszélyben, akik még nem oltakoztak.

A szakember nem tartja kizártnak, hogy a maszkhasználat eltörlése ideiglenes lesz csak, és ősszel arra kényszerülünk, hogy újra eltakarjuk az arcunkat. Szerinte a koronavírus-járvány 2-3 évig még biztosan az életünk része lesz, aztán olyanná válik, mint az influenza, egyszerűen hozzászokunk.

A többség szervezete szerintem két-három év múlva elfogadja majd a vírus jelenlétét, és hozzászokik. Attól kezdve pedig nem kell évente szurkáltatni magát annak, aki nem akarja„ – mondta az MTA doktora, aki korábban arról is beszélt, hogy bizonyos csoportoknak valószínűleg szüksége lesz majd egy harmadik oltásra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!