Bulvár, celeb

2018.08.02. 18:24

Szeptembertől forgatja új filmjét Szabó István

Címkék#film

A Zárójelentés című alkotást 561,8 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap.

Szeptember elején kezdődik [namelink name="Szabó István"] Oscar- és Kossuth-díjas magyar filmrendező, a nemzet művésze új filmjének forgatása. A Zárójelentés című alkotást 561,8 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap - közölte a szervezet az MTI-vel csütörtökön.


A film története szerint a főhős orvosprofesszor, akit váratlanul nyugdíjaznak, lemegy körorvosnak a szülőfalujába, ahol megtalálja fiatalkori önmagát. Mindebben társa általános iskolai barátja, a falu plébánosa - olvasható a Filmalap csütörtöki közleményében.


A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készülő Zárójelentés producere [namelink name="Sándor Pál"] és [namelink name="Tőzsér Attila"]. Mint írják, Szabó István és Sándor Pál is több mint hat évtizede alkot filmeket, azonban "párhuzamos" pályafutásuk most először fut össze, a Zárójelentés című filmen dolgoznak először együtt.


A film operatőre Szabó István állandó alkotótársa, [namelink name="Koltai Lajos"] lesz. Bemutatója 2019 második felében várható - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!