Bulvár, celeb

2016.02.25. 13:41

Újsághirdetésben kérik az izraeli túra lemondására az Oscar-jelölteket

A turizmusért felelős izraeli minisztérium hollywoodi csillagok segítségével akarja népszerűsíteni az ország látványosságait.

A Los Angeles Timesban szerdán megjelent egész oldalas újsághirdetésben szólították fel ismételten a palesztin területek megszállása ellen küzdő szervezetek az Oscar-jelölteket arra, hogy ne fogadják el a nekik felajánlott izraeli luxusutazást.

Az Oscar-díj jelöltjeit évente mintegy 200 ezer dollár (55 millió forint) értékű ajándékcsomaggal lepik meg promóciós cégek, idén a legjobb rendező és legjobb színészi kategóriák jelöltjeinek a részben az izraeli állam által szponzorált 55 ezer dolláros (15 millió forintos) utazást is felkínáltak.

A palesztin területek izraeli megszállása ellen küzdő amerikai központú csoportok nyomban tiltakozásukat fejezték ki és az ajándék elutasítását kérték a jelöltektől.

A kampány folytatásaként szerdán, öt nappal az Oscar-gála előtt a Los Angeles Timesban egész oldalas hirdetésben hívta fel az érintettek figyelmét az izraeli megszállás befejezéséért küzdő amerikai csoport és a Jewish Voice for Peace szervezet, hogy ne asszisztáljanak az "izraeli apartheidhez".

A turizmusért felelős izraeli minisztérium február elején jelentette be, hogy hollywoodi csillagok segítségével akarja népszerűsíteni az ország látványosságait. Ennek részeként támogatták 15-18 ezer dollárral (4-5 millió forinttal) egyes Oscar-jelöltek - köztük Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jennifer Lawrence, Sylvester Stallone és Kate Winslet - tíznapos útját. Az nem derült ki, hogy bármelyik sztár elfogadja-e a felajánlott utazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!