Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Gyurcsány pert vesztett első fokon az Elment az öszöd rendezője ellen

A volt kormányfő személyiségi jogainak megsértése miatt perelt.
Gyurcsány Ferenc volt kormányfő első fokon elvesztette azt a kártérítési pert, amelyet az Elment az öszöd című film miatt indított Dézsy Zoltán rendező ellen.

Az elsőfokú, nem jogerős ítéletről a perbe fogott rendező írásban tájékoztatta csütörtökön az MTI-t. A volt kormányfő ügyvédje megerősítette a hírt.

A volt miniszterelnök személyiségi jogainak megsértése miatt perelt, és egymillió forint nem vagyoni kártérítésre tartott igényt. A Fővárosi Törvényszék elutasította keresetét, és 69 ezer forint költség megfizetésére kötelezte.

Gyurcsány Ferenc megjelent a Fővárosi Törvényszéken tartott csütörtöki tárgyaláson. Dézsy Zoltán ügyvéd nélkül védekezett, és a tárgyalás elején - mint írta - indítványozta, hogy vizsgáltassák meg a volt miniszterelnököt ideg-elmeorvosi igazságügyi szakértővel, annak megállapítására, fennáll-e cselekvőképességét kizáró ok, illetve hogy rászorul-e gondnok felügyeletére. A bíróság ezt a rendező tájékoztatása szerint nem látta indokoltnak.

A volt kormányfő ügyvédje, Czeglédy Csaba az M1 Híradójának azt mondta: a bíróság azzal indokolta döntését, hogy "belefér a művészi, alkotói szabadságba, ha egy közszereplőt bilincsben mutatnak".

A filmben egy Gyurcsány Ferencet alakító színész bilincsben jelenik meg.

A volt kormányfő ügyvédje a hírműsorban azt mondta: ezzel a döntéssel nem ért egyet, ezért fellebbeznek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festékkel öntöttek le egy keresztet Szentendrén

Az ügyben rongálás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak. Tovább olvasom