Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Sikeres Mazda márkakereskedések egyesítik erőiket

A CarNet-Invest Zrt. tulajdonában lévő Mazda márkakereskedések összevonásáról döntöttek nemrég a cég képviselői.


Öt kereskedés egyesíti így erőit a magyar Mazda értékesítési hálózatban, s válik a legjelentősebb Mazda képviseletté a magyar piacon – alkalmazkodva a változó, és kihívásokkal teli gazdasági környezethez.

Az Autó Mirai, az Autó Óbuda és Fehérvár, az Autó Budaörs és a Nippon Kft. Győrben a 2008-as évben összesen 998 darab Mazdát adott el, forgalmuk elérte a 6,3 milliárd forintot. Az újonnan létrejövő cég 2010. január 1-től már egy jogi személyként látja el a Mazda képviseletét ugyanazokon az értékesítési pontokon, ahol idáig a kereskedések önállóan működtek.


Az összevonással alakított cég ügyvezetésével Szabó Gábort, az Autó Mirai Kft. eddigi ügyvezetőjét bízták meg, őt várakozásairól kérdeztük:
- Az egyesülésből fakadóan több pozitív hatással számolok a hatékonyság és az eredményesség szempontjából is. Az új cég vezető beosztású dolgozóit a jelenlegi állományból nevezzük ki, tehát a szakmai tapasztalatok és a jó ügyfélkapcsolat továbbra is megmarad az értékesítési pontokon és szervizekben. Az egyesítésből adódó szinergia lehetőségek, ill. a nagyobb volumen még hatékonyabbá teszi működésünket a jövőben.


– Az esemény a győri Nippon számára is kedvezőbb lehetőséget jelent – folytatta Szabó Gábor. – Az összevonás után létrejövő új társaság jóval kedvezőbb feltételekkel tud a jövőben dolgozni, az importőrtől még jobb feltételekkel tud vásárolni. A változás pozitívan  fog hatni az új autó készletezésre, a rövidebb ideig tartó új autó átadásra, és egyéb előnyökkel is jár. Tehát ez az ügyfelek számára is több kedvező lehetőséget tartogat a jövőben. Az öt cég pénzügyi háttere eddig is biztos lábakon állt, tekintettel a tulajdonosi háttérre, de a jövőben ez is még markánsabban tud érvényesülni. Összességében tehát  a mai nehéz piaci körülmények között egy jó és örvendetes, az ügyfelek előnyét szolgáló döntés és hír egyaránt, Győrben és országosan is.

Olvasóink írták

  • 2. pokop 2009. december 17. 12:38
    „Arról nem beszélt, hogy az árakat felemelik, a minőséget pedig lerontják-e a budepesti szalonok szinvonalára.”
  • 1. Vale 2009. november 18. 16:52
    „ezért a cikkért mennyit fizetett a Mazda?..”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téligumiteszt: minden hetedik balesetveszéyes

34 tesztelt téli autógumiból egy sem kapott kiváló minősítést, öt viszont balesetveszélyes – derül ki egy felmérésből. Tovább olvasom