Autó

2019.09.10. 16:42

A Bosch vezére szerint túlzóak a környezetvédők követelései

A környezetvédők a frankfurti autószalon alkalmából a dízel és benzinmotoros autók gyártásának és fejlesztésének mihamarabbi leállítását követelték.

Hátrányos gazdasági és társadalmi következményei miatt bírálta a környezetvédők azonnali közlekedési átállásra és a robbanómotoros járművek mihamarabbi feladására vonatkozó követeléseit a Bosch autóipari beszállító vállalat vezérigazgatója.

 

Csak azért, mert valami környezetvédelmi szempontból kívánatos, még ne legyen sem gazdasági sem társadalmi szempontból hátrányos"

- fogalmazott Volkmar Denner a frankfurti IAA autószalonon.


Meg kell találni az egyensúlyt az ökológiai, gazdasági és társadalmi érdekek háromszögében - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a Bosch teljes erőbedobással dolgozik olyan mobilitási technológiák kifejlesztésén, amelyek sem a klímára, sem a levegő minőségére nincsenek káros hatással.

    

Környezetvédő csoportok demonstrációkat terveznek a frankfurti autószalon alkalmából a dízel és benzinmotoros autók gyártásának és fejlesztésének mihamarabbi leállítását követelve. Nézetük szerint az autóipar túl lassan és túl keveset tesz az emisszió mentes elektromos autókra való átállás érdekében.

    

A Bosch vezérigazgatója szerint az átállásra csak lépésről lépésre kerülhet sor, mert ahhoz egyrészt megfizethető, másrészt a felhasználókat inspiráló elektromos autókra lenne szükség. "Csak így lehet piaci áttörést elérni" - mutatott rá.


A Bosch prognózisa szerint 2030-ra az eladott új autóknak nagyjából egy negyede lehet elektromos hajtású, a többi hibrid vagy robbanómotoros. "Már csak ezért is fontos a robbanómotorokat továbbfejleszteni, mert az is a környezet védelmét szolgálja" - szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!