Autó

2015.07.03. 17:10

Lengyelország és Szlovákia maradt versenyben a Land Rover üzemért

A befektető 2019-ben tervezi megkezdeni a termelést a 350 ezres kapacitásúra tervezett autógyárban. A beruházás helyszínéről a harmadik negyedévben várható.

Lengyelország és Szlovákia maradt versenyben "egy ázsiai autógyártó" beruházásának lehetséges helyszíneként - közölte pénteken újságírókkal Janusz Piechocinski lengyel miniszterelnök helyettes.

"Lengyelország még versenyben van bizonyos ázsiai autógyár beruházásáért" - jelentette be Janusz Piechocinski a vállalat megnevezése nélkül. "A riválisunk Szlovákia" - tette hozzá.

A befektető 2019-ben tervezi megkezdeni a termelést a 350 ezres kapacitásúra tervezett autógyárban. A beruházás értéke 7 milliárd zloty (525 milliárd forint) - mondta a miniszterelnök-helyettes, megjegyezve, hogy a végső döntés a beruházás helyszínéről a harmadik negyedévben várható. "Az lesz a hatodik tárgyalási kör" - mondta, hozzátéve, hogy jelenleg az uniós szabályok által megengedett mértékű állami támogatásokról folynak az egyeztetések a potenciális befektetővel.

A lengyel média májusban számolt be arról, hogy az indiai Tata Motors tulajdonában lévő Jaguar Land Rover Lengyelországot szemelte ki egy tervezett üzemberuházás lehetséges helyszínéül.

A Lengyelországban működő autógyárak, a Volkswagen, az Opel és a Fiat tavaly 578 ezer autót gyártott együttesen és ezzel hét százalékát adták az ország ipari termelésének. Az új autógyár belépése mintegy 50 százalékkal növelné a lengyel autógyártás volumenét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!