Péntek, hangulatjavító intézkedés :D

A kocsmában, hajnalban nem adtak rumos csokit, Hubertuszba áztattuk nyelvünket. A szemüveges bácsi, miután legszívesebben lepofozta volna a lenge öltözetű pultos lányt, közölte,

hogy egy másik feleség birtokában is csak itt lenne. Támasztaná a pultot és nézne mélyen a vörösfröccsbe.

Jó világ ez: váll megvon. Made in Hungary. :D

Az öreg még elmagyarázta, amit gyerekkorom óta hallok, hogy a reggelizés a világ legfontosabb dolga, fontosabb, mint füvet nyírni.

Ekkor éreztem, a péntek nem az én világom lesz. Reggel zoknihúzás, kabát, járás, boltba kúszás, billentyűverés. Kínoz, mint egy hangulatjavító intézkedés, mint mikor kiadja 2016 április közepén, pénteken, a magyar állam pénzén fenntartott távirati iroda (MTI) hírgyára, hogy 2009-ben milyennek gondolták a fiatalok (18-49) a jó pálinkát.

Lassan hajnalodott, hajtottam álomra fejem, de tudtam, szombat lesz, percek kérdése, s a Nyárfa utcában ugyanabban a pillanatban zendít rá négy kutya, meg egy betonkeverő.

Fogy az április és a péntek, csak múlnál már… Csak csendben, suttogom, el akarnék menni... mert mostanság mintha a szántszándékkal félreértés lenne divatban...

Ringass és takarj el a péntekből egy darabot...

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!