Újabb einstand: Én rendeltem el - mondta Orbán Viktor Sopronban,

miközben a hírek már arról szóltak, hogy Tarsoly Csaba visszavette a Quaestor vezetését az új celebtől, a tápiósági Kvesztor Béla bá'-tól.

Orbán Viktor Sopronban kérdésre válaszolva azt mondta, a külügy pénzét, amelyet a Quaestornál tartott a minisztérium, a kormány döntése után kapkodták ki villámgyorsan a brókercég széfjéből.

A Budacash bedőlése után jött az ötlet, pont a Quaestor bedőlése előtt néhány másodperccel.

Egyszóval, aki a legerősebb volt és hozzájutott az információkhoz, simán nyomott egy einstandot, ráadásul a külügy korábbi nyilatkozataiban Orbán Viktor utasítása szóba se jött. Inkább, ahogy fogalmaztak, figyelték a pénzügyi folyamatokat, mert az szerintem is természetes, hogy kiváló pénzügyi szakemberek és alkuszok dolgoznak, főleg a külügynél.

S mindezt Orbán Viktor nem tartja furcsának, hiszen a dominóhatás érvényesülhet, ilyenkor pedig "egyetlen forintnyi közpénzt sem szabad tartani" brókercégeknél.

Én meg azt gondolom, közpénzt egyáltalán nem brókercégeknél kellene tartani, hanem értékes dolgokra elkölteni, mert ha még jól emlékszem, a minisztériumok is non-profit szervezetnek számítanak, nem az a dolguk, hogy a közpénzekkel játszanak, tőzsdézzenek, profitot termeljenek, hanem hogy a köz javára fordítsák a költségvetésben nekik kiosztott forintokat.

De szép volt az is, ahogy Orbán Viktor nyilatkozatával megvédte Szijjártó Pétert és minisztériumát.

A Quaestor ügyben egyelőre tehát ez a biztos, hogy érdemi tényfeltárás mikor lesz, arra nehéz válaszolni. Két és fél hét alatt azonban rengeteg dolog eltűnhet, hipp-hopp, ahogy a külügy pénze is biztonságba került pillanatok alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!