2012 - Az állami bevásárlás éve

"Az 1990-es rendszerváltás egyik legfontosabb vívmányát, az önkormányzatiságot kezdték felszalámizni 2012-ben."

A teljesség igénye nélkül kezdtük el gyűjteni, hogy idén mi került az állami áruház polcaira. Lássuk a listát, amit folyamatosan bővítünk: MALÉV, Rába (nem a folyó), Takarékbank, EON (gáz). Dohány. Állami kézbe kerül a hazai a mobil fizetési rendszer. Kórházakat és iskolákat is "vett" az állam. Az állami temetkezésről is pletykálnak már a kkv-szektorban, de decemberben az is napvilágot látott, hogy 2013 május elsejével venné át az állam a járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézményeket: legalábbis ez derül ki az Országgyűlés egészségügyi bizottságának már a parlament előtt lévő egészségügyi salátatörvényhez benyújtott módosító javaslatából.

Államé a valasztas.hu

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. 100 százalékos tulajdonába került az IdomSoft Informatikai Zrt., miután aláírták a részvényvásárlásról szóló dokumentumot – közölte a NISZ Zrt. A tranzakció a Gazdasági Verseny Hivatal jóváhagyását követően, 2013 első negyedévében zárulhat le – tették hozzá. Az IdomSoft Zrt. állami informatikai rendszereket működtet, így például felel a választások lebonyolításának informatikai hátteréért, működteti a www.valasztas.hu honlapot.

Államtól államig

A listát bővíthetjük azzal, hogy a Magyar (állami) Posta 50 milliót adott a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, és a Szerencsejáték Zrt. is megtömte a Fradit, a monopolhelyzetbe hozott szerencsajátékos cég bizonyára tette ezt annak örömére, hogy az országban sorra zártak be a kaszinók, és játéktermek, mi pedig lassan már snapszerozni is félve ülünk le a kocsma sötét szegletébe 5 forintos alapon.

- és még

A legnagyobb probléma azonban az állami kézbe került iskolákkal van, valamint a járások megalapításával. Mindkét változás ugyanis abba az irányba mutat, hogy csökkeni fognak az önkormányzati hatáskörök, vagyis az 1990-es rendszerváltás egyik legfontosabb vívmányát, az önkormányzatiságot kezdték felszalálmizni 2012-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!