7próba

2019.11.14. 07:00

Teljesült a 3. kihívás! Induljon a szavazás

A csapatok a Kisalföld 7próba harmadik kihívását teljesítve megalkották a jelen szótárát, amivel áthidalható a generációk közötti kommunikációs szakadék. Díjazzuk szavazatokkal a munkájukat!

Sperling Krisztina

Már a nagyi is boldog, mert neki sem okoz gondot megérteni az unokája üzenetét.

Egy újabb kihívást teljesítettek a Kisalföld 7próbára jelentkező csapatok. Ennek a feladatnak a legfontosabb célja az volt, hogy megszülessen jelen szótára, aminek segítségével áthidalható a generációk közötti kommunikációs szakadék.

A csapatoktól azt kértük, hogy készítsenek egy szótárt azokkal a szavakkal, kifejezésekkel amiket naponta használnak, de szüleik, nagyszüleik már nem biztos hogy értenék azokat. A feladat része volt az is, hogy kérdezzék meg az idősebbeket, hogy ők milyen diáknyelvet használtak, és ezeket állítsák párhuzamba azzal, ahogy a diákok ma írnak, beszélnek egymás között, és ezt mutassák be egy tablón.

A csapatok november 13-án 10 óráig tölthették fel az elkészült tablókat – aki eddig nem töltötte fel, már nem tudja pótolni! Szavazni pedig mától, november 18-án (hétfő) reggel nyolc óráig lehet rájuk.

Lássuk melyik csapat szótára lesz a nyerő! Díjjazzátok voksotokkal a nektek leginkább tetsző megoldást!

var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = 'https://woobox.com/js/plugins/woo.js';

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'woobox-sdk'));

 

Hamarosan pedig érkezik az újabb feladat.

Ehhez is mutatunk egy fotót. Próbáljátok beazonosítani, hogy mi lehet a képen és kezdjetek el azon gondolkodni, hogy vajon milyen kihívás vár rátok. Ötleteiteket örömmel fogadjuk a Kisalföld Facebook oldalán kommentben.

Várjátok már a következő kihívást? Annyit elárulhatunk, hogy legközelebb igazán szabadjára engedhetitek majd a fantáziátokat.

 

Címkék#7próba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!