Túl az életveszélyen

2024.04.30. 11:34

Bőnyi tragédia - A megkéselt lány, Mirella sírva ébredt a győri kórházban

Egy nap telt el a bőnyi diákkéselés óta, látszólag az iskola utcája csendes. Néha egy-egy autós, kerékpáron tekerő helybéli halad el az épület előtt. Szinte mindegyikük vet egy rövid pillantást az intézményre. Érezhetően megrázták őket a történtek. A bőnyi általános iskolában is ez a téma, de a tanítás nem szünetel. Három pszichológus segíti a pedagógusokat, szülőket és a gyerekeket, hogy feldolgozzák a tragédiát.

Simon Roberta

Három szakember segítségével folytatják tovább a tanítást a Bőnyi Szent István Király Általános Iskolában.

Fotó: Csapó Balázs

A diákok egy része folytatja a megszokott kerékvágást, azonban a szülők dönthettek úgy, hogy inkább nem viszik be őket az órákra. - Nem teljes a létszám, de együtt könnyebb és erősebbek. Így gyorsabban átvészelik a velük történteket - mondja az egyik szülő a többiekkel beszélgetve. Épp a pszichológusokkal egyeztettek az egyik tanteremben.

Halállista pirossal és zölddel

Voltak olyan szülők, akik inkább be sem hozták reggel a tanításra a gyermeküket, vagy napközben haza vitték. 

- Csak annak a négy lánynak volt zöld a neve a papíron, akik a barátnői voltak. A többiek mind pirossal. Bárkit bánthatott volna, ez csak a véletlenen múlt, hogy pont őt szúrta hátba - mondja egy másik szülő.

Mindeközben Mirella, a megkéselt kislány édesapja nyilatkozott a rádióban Balázséknak. A 12 éves fiatal állapota stabil, túl van az életveszélyen. A lány édesanyja nyilatkozott a győri kórházban az esetről és arról, hogyan ébredt a lányuk a Petz-kórházban az életmentő műtét után. Mirella rögtön zokogni kezdett, s arról beszélt, nem érti, hogy történhetett mindez.

A megtámadott kislány édesapjával 1 óra 12 perctől 1 óra 47 percig beszélgették Balázsék az adásban. 

Pszichológusok az iskolában

Három szakember segítségével folytatják tovább a tanítást a Bőnyi Szent István Király Általános Iskolában. A pszichológusok nem csak a gyerekekkel és a tanárokkal foglalkoznak, a szülők kérésére ők is részt vehettek a tréningen.

A folyosón nincs gyermekzsivaj, mindenki fegyelmezetten hallgatott. Nem kérdés, hogy a beszédtéma a késelés volt az ajtók mögött. Sok a kérdés és kevés a válasz.

14 éven aluli elkövetők nem büntethetők, de javítóintézetbe kerülhet a késelő lány

Úgy tudjuk az elkövető, B. Katalin őrizetben van, a nyomozás zajlik. Hétfőn rengeteg érintetett, gyermeket és szülőt kihallgattak a rendőrök. - Hosszú nap volt a hétfői, még nem ocsúdtunk fel belőle. Egész nap ezen jár az eszem, hogyan történhetett ilyen - teszi hozzá egy másik osztálytárs édesanyja az iskola előtti beszélgetés közben.

Jogilag a 14 éven aluli elkövetők nem büntethetők, azonban ha a 12. életévét betöltötte, de még nem 14 éves, javító-, nevelőintézetbe küldheti a bíróság. Ez az időszak egytől négy évig is terjedhet, azonban fontos, hogy a gyermek mennyire volt beszámítható a bűncselekmény elkövetésekor.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az ügyészséget a további intézkedésekkel kapcsolatban, illetve a Győri Tankerületet. Ha választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában