kisalfold.hu videó

2024.04.29. 16:54

Késelés a bőnyi iskolában - Megdöbbentő részleteket közölt a rendőrség - Videó

Előzmény nélkül szúrta hátba osztálytársát a 12 éves lány.

Kisalföld.hu

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatót tartott a bőnyi késeléssel kapcsolatban. 

késelés a bőnyi iskolában, sajtótájékoztató, Nagy Ágnes r. ezredes
A bőnyi iskolában történt késelés eddig tudható részleteiről Nagy Ágnes r. ezredes, a vármegyei rendőrfőkapitány bűnügy helyettese adott tájékoztatást.
Fotó: Rákóczy Ádám

Az eset eddig tudható részleteiről Nagy Ágnes r. ezredes, a vármegyei rendőrfőkapitány bűnügy helyettese tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A kicsengetés után történt a késelés

A tájékoztatón elmondták: április 29-én reggel a bőnyi Szent István Általános Iskola egy 12 éves tanulója, egy 12 éves kislány, egy másik lány osztálytársát hátba szúrta, egy 25 centiméter pengéjű késsel, melyet otthonról hozott és amit elrejtett az iskolai padjában. 

Forrás: police.hu

Az első órát követő kicsengetés után az osztály nagy része elhagyta a tantermet. Ekkor fogta a kést, és az előtte ülő társa hátába mélyesztette. Ezek után a kést ki is rántotta, majd a földre dobta. 

A sértett kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett el. A helyszínről mentőhelikopter szállította a győri kórházba. Már megműtötték, jelenleg az állapota életveszélyes, de stabil és az intenzív osztályon ápolják. 

Halállistát vezetett

Az elkövető lány egy listát vezetett, amelyen az osztálytársai nevei szerepelnek. Pirossal voltak megjelölve azok, akiket meg akart ölni, és zölddel azok, akiket nem. A rendőrség ezt a listát és a kést is lefoglalta. 

Emberölés kísérlete miatt indult eljárás

Nagy Ágnes rendőr ezredes hozzátette, az elkövető kislány egy jó tanuló, csendes gyermek, a motivációját a büntetőeljárás keretében vizsgálják. Jelenleg is tart a bűnügyi szemle, a kutatás és a kihallgatások is. Az elkövetőt gyanúsítottként vonják felelősségre, kora ellenére is, törvényes képviselői jelenlétével.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában