Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Borkai Zsolt: komolyan kell venni a terrorfenyegetést

A MOB nemzetközi e-mail címére érkezett fenyegető üzenet, a közelgő szocsi játékok előtt.
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint komolyan kell venni azt a terrorfenyegetést, amelyet a MOB és más országok olimpiai bizottsága kapott a közelgő szocsi játékok előtt.

Borkai Zsolt az MTI-nek szerda reggel elmondta: a MOB nemzetközi e-mail címére érkezett fenyegető üzenet.

A MOB már értesítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, az orosz szervezőket, valamint Magyarországon a Terrorelhárítási Központot (TEK), hogy fenyegető üzenetet kapott. Komolyan kell venni az ilyen üzeneteket. Az illetékesek feladata, hogy eljárjanak az ügyben - mondta a MOB elnöke. Hozzátette, a MOB még nem kapott választ a megkeresettektől, ugyanakkor tudomása van róla, hogy más, a szocsi olimpiára készülő országok olimpiai bizottságai is kaptak fenyegető tartalmú üzeneteket.

Fodor Gergely, a TEK társadalmi kapcsolatok osztályának vezetője az MTI-nek elmondta: folyamatosan figyelik és értékelik az olimpiával kapcsolatos terrorfenyegetettséget, kapcsolatban vannak az orosz társszervekkel és részt vesznek a terrorfenyegetettséget vizsgáló munkacsoportban is. Mivel az orosz társszervektől kiemelt fenyegetettségre vonatkozó jelzés nem jött, a kapcsolattartás intenzitása nem változott - tette hozzá.

A február 7-én kezdődő téli olimpia elleni támadással az az iszlamista csoport fenyegetőzik, amely egy világhálóra feltett videoüzenetben magára vállalta a december végén Volgográdban elkövetett, 34 halálos áldozatot követelő merényleteket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén a Bahreini Nagydíj is villanyfényes lesz a Forma-1-ben

A szahíri verseny így Szingapúr után a második éjszakai GP lsz a 2014-es programban. Tovább olvasom