Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Tisztaság, zsufi? - Teszteltük a Csik Ferenc Uszodát

A szokásos éves felújítás után teszteltük a Csik Ferenc Uszodát. Kedvesség? Tisztaság? Kényelem? Ön hogyan értékelné?

A Csik Ferenc uszoda fedett részében a közelmúltban végezték el a szokásos évi karbantartási munkákat, melynek keretében mintegy tizenkétmillió forintból újultak meg a fürdő egyes elemei. Többek között kicserélték az ablakokat a női öltöző szárnyában és a nagy medence vízforgató berendezésének egyes elemeit is újakra cserélték.
A felújítás után a kisalfold.hu felkerekedett és több alkalommal, többféle szempontból változó időpontokban tesztelte a létesítményt.


Ár 5/5
450 forintot fizettünk hétköznap este és hétvégén kora délután is. De ha önnek kilenc és dél között van kedve úszni egyet, ugyanennyit kérnek majd a kasszánál. Az uszoda honlapja szerint egyéb időpontokban 950 forint a belépődíj. Az ár – főként a kedvezményes – tehát jutányos, hiszen nyáron ugyanennyi úszásért 1200 forintot fizettünk.

Kedvesség 5/5
Korábban voltak kedvezőtlen tapasztalataink a személyzet barátságosságát illetően, most jó passzban találtuk a dolgozókat.

Tisztaság 5/5
Az öltözők és a medencetér egyaránt tisztának tűnt, komfortérzetünket tovább javította, hogy az öltözőben több alkalommal találkoztunk a takarító személyzettel. A szekrények nem ragadnak, a padok sem piszkosak, a szaunában sincs kosz. A vécében papír, a kézmosónál szappan is van, ezért nem járna pluszpont, mi mégis megszavazzuk.

Szolgáltatások
Eddig csak a szaunát próbáltuk, a büfét zárva találtuk, de az uszoda honlapja szerint csoportos sportöltözők, uszoda- és sávbérlési lehetőség, ingyenes parkoló, értékmegőrző, kulcsos öltözőszekrény, játszótér, ingyenes napozóágy is van.
Úszásoktatásra is van lehetőség, ámbár ennek hétköznap esténként a többi fürdőző "issza a levét".


Zsúfoltság 3/5
Jól esne esténként, munka után ellazulni egy órácska úszással, ám éppen ezen esti órákban a legzsúfoltabb a létesítmény. Egy kedd estén például összesen egy szabad sávot találtunk, mert a többit különböző egyesületek bérelték. Képzelhetik, hányan próbáltak ott kikapcsolódni... Ugyanakkor a kedvező tapasztalatunk vasárnap délutánról, amikor szinte teljesen üres volt a nagy medence és a szauna is.

Vízhőmérséklet 4/5
Kicsit lehetne melegebb... de tényleg csak egy ici-picit.

Kényelem 4/5
Az öltöző tágas, a szekrények mérete éppen elegendő. A táska talán kicsit szorul "befelé", és talán egy-egy fogas is elkélne. Azt nem igazán értjük, hogy szárazra törölközve, felöltözve miért kell visszavenni a nedves papucsot ahhoz, hogy "rendeltetésszerűen" használhassuk a hajszárító helyiséget...

Fekvés 5/5
Szuper érzés egy óra úszkálás után megszárítkozva kilépni és mélyet szippantani a lövéreki levegőből. De tényleg, próbálja ki!

Parkolás 4/5
A zsúfoltság idején kicsit problémásnak tűnhet a parkolás is. Javasoljuk, ilyenkor – hozzánk hasonlóan – használja a lángosossal szembeni kocsibeállókat.

Önnek mi a véleménye a Csik Ferenc Uszodáról? Megesett már, hogy inkább hazament, miután ketten is ráugrottak a fejére? Vagy ha eltökélte, hogy úszni fog, semmi sem rettentheti el? Elégedett?

Olvasóink írták

 • 14. beleptem 2009. október 03. 19:44
  „Kata ne irigykedj”
 • 13. Dr.NO 2009. október 03. 12:50
  „Semmi bajom nem lenne vele, ha nem kellene az az átkozott ÚSZÓSAPKA!!! :-P”
 • 12. LACEE 2009. október 02. 23:06
  „Fürdősapiról már leszokhatnának”
 • 11. Akata 2009. október 02. 17:07
  „"A Csik Ferenc uszoda fedett részében a közelmúltban végezték el a szokásos évi karbantartási munkákat.."
  Miért? Van a Csik Ferenc uszodának fedetlen része is????
  A Csík Ferenc uszoda az a fedett uszoda kedves barbi.
  A nem fedett uszoda pedig a Lővér fürdő.
  Talán nem bulvárnak kellene lenni, hanem soproninak de leginkább tájékozottnak kedves barbi.”
 • 10. Csetneky 2009. október 02. 14:45
  „A víz szerintem is inkább meleg, mint hideg. Ez nem élményfürdő, ahol dagonyázni lehet, itt úszni szokás. Aki pedig szívesebben jár Ausztriába, tegye bátran, én csak örülik neki, legalább annál több hely marad.”
 • 9. adamvok 2009. október 02. 13:38
  „szerintem a víz hőmérskéletével nincs gond, illetve talán túl meleg. Azt szem előtt kell tartani, hogy ez medence nem üldögélésre van, hanem úszásra, attól pedig elég hamar kimelegszik az ember (tempótól függően).”
 • 8. hidas 2009. október 02. 12:04
  „Sopronban legalább van uszoda, Győrben csak választási igéret...”
 • 7. Beaubo 2009. október 02. 11:29
  „Én a "szaunát" botrányosnak tartom! Koszos, az ember törülközö nélkül ül a padokon, papucsokkal... senki nem ellenörizi a jegyet, vannak amelyek ingyenesen bemennek, és aki fizet érte. Ez korrektség?
  Nincs szauna kultúra Magyarországon...
  Drága a belépö az ilyen alacsony szólgáltatásokra - jobb az eisenstadti uszoda, még nyugadtabb is.
  Ott csak 3 EURuro a belépö. És igazi szauna van!”
 • 6. Tama 2009. október 02. 10:36
  „Jutányos ár? tőlem simán elkérték kora du. a 950,-fr jegy árat. És ezért kaptam két sávot amiből válogathattam. Igaz mind kettő tele volt, mondanom se kell. Tényleg akkor miért csodálkoznak az uszoda főnöksége hogy az embereknek nincs kedve felmenni uszni, nem értem. Oldják meg hogy az ember tudjon uszni úgy hogy nem ugranak a nyakába, nem rugnak bele a vizbe mikor nyugodtan probál uszni.”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. október 02. 09:45
  „"Zsufi"... gratulálok. Ilyen nyelvezettel aztán komolyan lehet venni egy újságcikket.”
 • 4. NoBo 2009. október 02. 09:25
  „Osztom az előttem szólók véleményét... Nem lehetne olyan szabályozást hozni, hogy közületek/egyesületek
  részére maximálják a sávokat?! Szerintem jobb időbeosztással meg lehetne oldani az ilyet... Pl. max 4 sáv, így maradna 4 az úszni vágyóknak. És a pénztárnál pl. nem is közlik a jutányos 450 Ft befizetése után, hogy "Bocsi, de csak 1 sáv van"...”
 • 3. psanyi 2009. október 02. 08:49
  „A zsúfoltságra én maximális pontot adnék, 5/5, mert tényleg irtózatosan tele van az "uszi", ennél zsúfoltabb nem is lehetne, és ez nem annyira jó dolog...

  A délutánokkal/estékkel már régóta meg sem próbálkozom, mert 1-2 sávba van beszorítva a fizető közönség, akik egymás közt szlalomozva kerülgetik, olykor meg-megrugdossák egymást, de a lényeg, hogy ez nem kikapcsolódás, hanem csak bosszankodás. És ez még 450 forintot se ér meg.”
 • 2. LordByron 2009. október 02. 07:27
  „"Azt nem igazán értjük, hogy szárazra törölközve, felöltözve miért kell visszavenni a nedves papucsot ahhoz, hogy "rendeltetésszerűen" használhassuk a hajszárító helyiséget..."
  Azért, hogy a többi vendégnek ne a sárban kelljen gázolnia. Ugyanis nem akkor kellene megszárítani a hajadat, amikor már fölöltöztél, hanem mikor kijöttél a zuhanyzóból.”
 • 1. BsBe 2009. október 02. 05:44
  „450 forintot fizettünk. Az ár - főként a kedvezményes - tehát jutányos, igaz, ezért a jutányos árért kapunk egy sávot, mert éppen ezen esti órákban a legzsúfoltabb a létesítmény. Egy kedd estén például összesen egy szabad sávot találtunk, mert a többit különböző egyesületek bérelték.
  Azaz egy sávot kapnak a nem szívesen látott vendégek, ahol úszni ugye nem is igazán lehet annyian vannak. Jó ideje már hétköznap nem érdemes felmenni, mivel úszni nem lehet a zsúfolt maradék sávban. Akkor meg miért is fizetem ki azt a "jutányos" 450,- ot, amikért nem kapok lehetőséget az úszásra.
  Jó, tudom, a gyerekeknek úszni kell, de akkor miért nem zárják le hátköznap, szombaton, és vasárnap de. az uszodát, miért szednek jutányos árat a semmiért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi gyakorlat

Sopron - Egy hónapos szakmai útra indult csütörtökön a Handler Nándor Szakképző Iskola 13 diákja. Tovább olvasom