Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Suzukival ütközött a vonat a 84-es főúton

A gépkocsiban egyedül tartózkodó sofőr saját lábán szállt ki az összetört autóból, gyakorlatilag karcolásokkal – és nyilván jókora ijedséggel – megúszta a balesetet.

20.25

Valószínűleg minden évben a szerencse napjaként fogják ünnepelni április 23-át annak a középkorú nagycenki férfinek a családjában, aki Suzukijával szerda délután hat előtt néhány perccel a Szombathely felől Sopron irányába tartó személyvonattal ütközött.

A gépkocsiban egyedül tartózkodó sofőr saját lábán szállt ki az összetört autóból, gyakorlatilag karcolásokkal – és nyilván jókora ijedséggel – megúszta a balesetet.


Fotó: Magasi Dávid
Fotó: Magasi Dávid


A férfi Sopronkövesd felől érkezett a falu határában lévő vasúti átjáróhoz. Későb vette észre a sorompó piros jelzését, fékezett, de megállni már nem tudott. Annyira nem, hogy ki is törte a félsorompót és a síneken állt meg. Próbálta hátramenetbe kapcsolni a sebességváltót, de autója lefulladt – és akkor jött a vonat.

A Suzuki vezetőjének az volt valószínűleg a hatalmas szerencséje, hogy autóját kidobta – és nem maga alá gyűrte – a mozdony. Így szerencsésen végződött a baleset, a sofőr a saját lábán szállt ki az autóból. A mentők természetesen megfigyelésre a soproni kórházba szállították, de úgy tudjuk, gyakorlatilag nincs sérülése.

A 84-es főútvonalon viszont 17.55-től 19.30 óráig teljes volt az útzár, a helyszínelés feladatai mellett meg kellett javítani a sorompót is. A vonatközlekedésben egy órás csúszást okozott a baleset, de estére mindenhol helyreállt a rend.

19.50

A rendőrség feloldotta az útzárat a 84-es főúton. Úgy tudjuk, a Suzuki vezetője csodával határos módon sérülések nélkül megúszta az ütközést a Sopron és Szombathely között közlekedő személyvonattal.

Információnk szerint a Sopronkövesd felől érkező sofőr "elmélázott" a kocsiban, s a leengedett félsorompónak neki is hajtott. Ezt követően érkezett a szerelvény, de olyan szerencséje volt a Suzukit vezető férfinak, hogy vonat kidobta a sínekről a kocsit.

19.04

Nagycenk közelében személyautó hajtott a sínekre, amikor jött a vonat szerda kora este.

A kisalfold.hu elsődleges információi szerint a Suzukiban utazó(k) túlélték a találkozást a vonattal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz a sopronkőhidai börtönben: mentették a rabokat

Fekete füst szállt ki a Sopronkőhidai Büntetésvégrehajtási Intézet egyik harmadik emeleti zárkájából… Tovább olvasom