Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Sokasodó bajokra kevesebb pénz

Sopron - A segítő szakmák együttműködésének színterei címmel kezdődött háromnapos konferencia Sopronban, ez a soproni Szociális Tudományos Tanácskozások sorában a tizenötödik.

Szó esik gyermekvédelemről, az idősek helyzetéről és a képzésről is.

Magyarország minden részéből érkeztek a hűség városába a segítő szakmák képviselői, a plenáris üléseket három helyszínen tartották. Dr. Sütő Teréz, az Idősügyi Tanács tagja, a soproni szociális iroda korábbi vezetője másfél évtizede hívta életre a szakmai tanácskozást.

– Már akkor is látható volt, hogy a szociális szakmának évről évre újabb kihívásoknak kell megfelelnie. Noha eleinte külön foglalkoztunk a gyermekvédelemmel és az idősüggyel, hamar rájöttünk, hogy a területeknek együtt kell dolgozniuk, hiszen csak a család valamennyi tagját segítve tudjuk hatékonyan kezelni a krízishelyzeteket. Így már egy konferenciát tartunk, amelyen a gyermekek és az idősek helyzete mellett idén szó esik a szociális szakemberek képzéséről is. Nem hittem, hogy ilyen aktualitása lesz egyszer a segítő szakmák együttműködésének, ám a válság minden képzeletünket felülmúlta. Sajnos ma már több és más a munka, mint évekkel ezelőtt. Korábban főként kisnyugdíjasokkal és nagycsaládosokkal voltunk kapcsolatban, a rendszerváltás idején megismerkedtünk a munkanélküliséggel, ma pedig olyanok is megjelennek a szociális irodán, akik korábban nem is tudták, hogy létezik ilyen az önkormányzatnál. Manapság abban is segíteni kell, hogy az emberek meg tudják tartani a lakásaikat, hogy a gyerekek ne éhezzenek, és ne fagyjanak meg öregek a házaikban. Mivel egyre szűkösebb a büdzsé, a települések szakemberein nagy a felelősség, hogy eldöntsék, ki kaphat és ki nem az egyre fogyó szociális pénzekből – fogalmazott dr. Sütő Teréz.

Olvasóink írták

  • 1. Boróka53 2009. október 14. 13:38
    „Valami konkrét megoldás (megállapodás) is született?... vagy csupán minden "fontos" résztvevő papírról felolvasta a mondandóját...és elment ebédelni? :):)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levi már nyitott a világ felé

Sopron - Bakonyi Levente, a születésekor elszenvedett oxigénhiány miatt mozgásképtelenné vált… Tovább olvasom