Sopron és környéke

2015.06.29. 22:26

VOLT Fesztivál BLOG 2015 - Megdőlt a rekord: 123 ezren buliztak Sopronban - fotók

Az utolsó napi Wellhello-koncert megható pillanatokat hozott. A tömeg a magasba emelt egy kerekesszékes kisfiút, és egészen a színpadig adták előre. Sokan megkönnyezték a történteket.

#voltjudit-#voltviki



Minden rekordot megdöntött a 23. VOLT Fesztivál

Négy és fél nap alatt 123 ezren vettek részt a kánikulában zajló soproni eseményen, melynek kapujára péntek reggel kikerült a "teltház" tábla. A Telekom VOLT Fesztiválra a 200 hazai és világsztár mellett a köztársasági elnök is ellátogatott. Áder János az Élő Bolygónk című klímavédelmi kampányról tartott előadást.

"Amikor véget ér a VOLT Fesztivál, ahol 4 és fél nap alatt leírhatatlan sok élményt kap az ember, nehéz szavakba önteni, milyen volt az idei esemény. Talán egy olyan pillanatot szeretnék kiemelni, amely számomra tökéletesen leírja, mitől működik ennyire jól a VOLT" – meséli Lobenwein Norbert főszervező.

Szombaton, a Wellhello koncertjén közel húszezren álltak a színpad előtt, amikor a tömeg a magasba emelt egy kerekesszékes kisfiút és egészen a színpadig adták előre. Miután célba értek vele, Fluor és Diaz könnyezve ölelkezett össze, alig bírták folytatni a koncertet. Ma már tudom, hogy Levinek hívják azt a kisfiút, hiszen a Facebook-on azóta rajongók százai osztják meg a fotót, amely ezt a jelenetet örökítette meg" – emelte ki saját élményét a főszervező.

A VOLT eddigi története során egyszer fordult elő, hogy ki kellett tenni a "teltház" táblát. Akkor még jóval kisebb volt a fesztivál kapacitása. Idén, a pénteki napon, David Guetta és a Motörhead koncertjére már egy nappal korábban minden jegy elkelt, 35 ezren vettek részt a programon, 4 és fél nap alatt pedig összesen 123.000-en voltak a VOLTon - tájékoztatott a fesztivál sajtóirodája.

A két nagyszínpad mellett teltházzal dübörgött az összes helyszín: hatalmas sikerrel debütált a Jana Színpad, ahol 4 napon át a hazai bandáké volt a főszerep. Valódi találkozóhelyként működött a Telekom Tér, ahol a nap 24 órájában izgalmas és látványos produkciók várták a nagyközönséget és a Telekom Cashtag Háza is ezreket vonzott.

A Tér központjában felállított, 12 méter magas led torony felületein a közönség fotóit és élő streamet láthattuk. A Festival Buddyk állandó szereplőivé váltak a VOLTnak, Eckü (Hősök) és az Anna & The Barbies még a színpadra is felvitte az egyiket, így a távolmaradók a festivalbuddy.hu oldalon a sztárok szemszögéből is érezhették a bulit.

Az élő stream is hatalmas sikert aratott: minden eddigi rekordot megdöntött a közvetítés nézettsége. A YouTube-on 5 napon át 29 koncertet láthatott a nagyvilág, 40 órán át, két színpadról, 29 kamera lencséjén keresztül.

"Nemcsak a VOLT helyszíne telt meg, de Sopron és környéke is. Már hetekkel a nyitás előtt sem lehetett szálláshoz jutni, a vendégeink egy jó részét már Ausztriában szállásoltuk el" – emelte ki Fülöp Zoltán a fesztivál másik alapítója. "Mindeközben Sopron belvárosába is "beköltöztünk", ugyanis idén először a legjobb soproni vendéglők, klubok, teraszok programokkal és kedvességekkel várták a VOLT vendégeit, napközben nem mindennapi élettel telt meg a város. A Csillagok Városa projekt keretében idén négy világsztárnak ajándékoztunk köztéri székeket, Ef Zámbó István alkotásait. Ezentúl már Slash, David Guetta, a Motörhead és John Newman széke is megtalálható lesz Sopron belvárosában" – mondta a főszervező.

A Telekom VOLT Fesztivál csatlakozott az Élő Bolygónk nevű klímavédelmi projekthez. Ennek apropóján kortárs művészek a közönség bevonásával a helyszínen alkottak, Áder János köztársasági elnök pedig szombat délután, nagy érdeklődés mellett tartott előadást ebben a témában.



Vasárnap


03. 07 -Több fesztiválozó is könnyes szemmel figyelte hajnalban, ahogy az utolsó koncert után elkezdték bontani a Telekom Nagyszínpadot. Nosztalgikus hangulatban idézték fel az idei VOLT legjobb pillanatait.

Ha már az emlékezésnél tartunk: társaságunk öt perc alatt járta meg a mennyet és a poklot John Newman koncertje előtt. Úgy gondoltuk, hogy Ákos után a brit sztárnak is a Telekom Nagyszínpadon lesz a helye, ahogy pénteken is egymást követték ott a külföldi fellépők. Ezért nagy lelkesen bevágódtunk az első sorba, örvendeztünk a kiváló helynek. Majd hátranéztünk... Szinte senki sem állt mögöttünk, mindenki a szemben lévő nagyszínpadnál gyülekezett. Nincsenek szavak arra a döbbenetre és csalódottságra, amit ekkor éreztünk. Megpróbáltunk előrébb jutni a másik színpadnál, ám ez nem sikerült, és a hangosítást sem találtuk megfelelőnek, így John Newman - egyébként fergeteges hangulatú -  koncertjét oldalt, a füvön csápoltuk végig - így legalább volt helyünk táncolni.

VOLT 2015 Sopron - Szombat. Fotók: Magasi Dávid


John is végig táncolt, hol Elvis Presley-nek, hol Michael Jacksonnak képzelhette magát, de amúgy nagyon jól állt neki. Egy percre sem engedte lankadni a közönséget. A vokálosait is meg kell dícsérni, kiválóan énekelt a két hölgy.

Érezhetően kevesebben voltak egyébként a pénteki naphoz képest a fesztiválon, persze a nagyszínpados koncertek előtt szombaton is megtelt a küzdőtér, és elképesztő látványt nyújtott a kamerák, drónok által pásztázott tömeg.

A már említett John Newman mellett Ákos is élvezetes koncertet adott, értékéből semmit sem vont le, hogy a show fél nyolckor, még világosban kezdődött és a fényjátékból nem sokat láthatott a közönség.

VOLT 2015 Sopron - A negyedik nap. Fotók: MTI


Az idei VOLT nagyszínpados záróbuliját Fatboy Slim prezentálta, a közönség megállás nélkül tombolt a számokra. Az utolsó etapot, a The Rockefeller Skank című dalt tűzijáték és konfettieső kísérte.

Véget ért a VOLT, hamarosan jelentkezünk az összegzéssel. Addig is, mindenkinek jó utat hazafelé, vigyázzatok magatokra és találkozunk jövőre! :)

ui.: Ne felejtsétek el levenni a pénzt a fesztiválkártyáról.

Emlékszem, Sopronban...


Szombat


A kedvenc képünk a fesztiválról, Parov Stelar pénteki bulijára várva:

Fotó: Kovács Csilla

Fotó: Kovács Csilla

És további életképek a VOLT harmadik napjáról:

VOLT 2015 Sopron - Harmadik nap képekben. Fotók: Magasi Dávid



Szombaton is nagy tömeget várnak a Lövér kempingbe, a fesztivál utolsó napján Ákos, John Newman és Fatboy Slim is érkezik a nagyszínpadra.

Aki velünk van, az felteszi! :) Mindenki élvezze ki az utolsó napot!

Pénteken a 35 ezer emberből szinte mindenki a Parov Stelar koncertjén bulizott, legalábbis ez volt az érzésünk a tömegben csápolva. Utána természetesen David Guetta zenéjére is maradt a teltház a nagyszínpad előtti téren, és körülöttünk nem volt olyan fesztiválozó, akit ne ragadt volna magával az őrületes hangulat.

VOLT 2015 Sopron - A harmadik nap. Az MTI felvételei.

Péntek

16.20 - Élő közvetítés a koncertekről itt >>

13.24 - Jól érzitek magatokat?!

Ahogy az énekesek a koncertek alatt, úgy mi is feltettük a kérdést néhány fesztiválozónak: jól érzitek magatokat?

˝Elmondhatatlanul király a VOLT, és még annál is csodálatosabb. Képzeld el a számodra legeslegjobb dolgot a világon, szorozd meg azt sokkal, és tedd hozzá a szerdai Hiperkarma koncertet, akkor a közelébe jutsz az érzésnek˝ - lelkendezett a Békéscsabáról érkezett Mokrán Polett. Másodszorra jár a fesztiválon, elmondta, még szokatlan számára az egymással szembefordított két nagyszínpad, bizonytalan abban, hogy tetszik-e neki a megoldás vagy sem.

Ezzel a véleménnyel nem ő az egyetlen, de azért a megkérdezett vendégek többsége szerint nagyon jó ötlet volt az újítás. "Nem kell ide-oda rohangálni a koncertek között, van elég idő átérni a kezdésre, az újítás miatt nem lett rosszabb a közlekedés sem a küzdőtéren" - értett egyet Kovács Csilla és Bauer Szilvia. A Győrből jött lányok kempingeznek, amit nagyon élveznek, annyit azonban megjegyeztek, hogy szerintük kevés a fürdőhely. A zuhanyzóig csak úgy tudnak eljutni, ha a Jana színpad körüli tömegen átcsattognak papucsban, törölközővel.

A Szolnokról érkezett Szaniszló Balázs és párja, Kerekes Alexandra is csak a fürdőhely előtti hosszú sorra panaszkodott, minden más végtelenül tetszik nekik. Hosszasan sorolták, hogy milyen fellépőket várnak, az eddig látottak közül a Tankcsapda és a Bastille koncertjét emelték ki.

A bábolnai Rácz Viktória szerint remek ötlet a két nagyszínpad, nincsenek kiválasztott kedvencei, egyszerűen igyekszik minél több olyan koncertet végignézni, amire máshol nem lenne lehetősége.

13.07 - Vérzik a szívem, hogy most nem lehetek ott a Sopron Színpadnál, Kis Grófo a hivatalos Facebook-oldalára már posztolta is, hogy a tikkasztó hőség és a korai időpont ellenére mennyien vannak a buliján:

Fotó: Kis Grófo Facebook-oldal

Fotó: Kis Grófo Facebook-oldal



7.13 - Teltház - Minden jegy elfogyott

A Telekom VOLT Fesztivál pénteki programjára minden jegy elkelt. A David Guetta és a Motörhead nevével fémjelzett napra 35.000-en érkeznek Sopronba, ez minden idők legerősebb VOLTos napja.

Szombatra – John Newman, Fatboy Slim és Ákos koncertjére – még kaphatók jegyek.

“A VOLT Fesztivál eddigi története során kétszer fordult elő, hogy ki kellett tenni a “teltház" táblát, azonban azokban az esetekben még a jelenleginél jóval kisebb volt a VOLT befogadóképessége" – mondta el Fülöp Zoltán, a VOLT főszervezője. Most több mint 35.000 vendég érkezik Sopronba a VOLT pénteki programjára.

VOLT 2015 Sopron - A 2. napon



A szervezők mindenki figyelmét felhívják arra, hogy jegy nélkül ne induljanak útnak Sopronba és nem hivatalos helyen ne vásároljanak jegyet, ugyanis így könnyen hamis jegyhez juthat bárki.
 
“Az idei, 23. VOLT Fesztivál minden idők leglátogatottabb VOLTjának ígérkezik. Az első két napon és a nyitóestén összesen közel 55 ezren vettek részt. A szombati, zárónap iránt is hatalmas az érdeklődés, amikor többek között Fatboy Slim, John Newman, Ákos, a Csík Zenekar és a Wellhello is színpadra lép. Ugyanezen a napon, délután 2-3 óra között Áder János köztársasági elnök az Élő Bolygónk című klímavédelmi kampány témájában tart előadást a Telekom VOLT Fesztivál közönségének" – mondta Lobenwein Norbert főszervező.

2.20 - Így az éjszaka közepén két dolgot szeretnénk gyorsan leírni. Egy: péntek van, ez azt jelenti, hogy ma jön Kis Grófo a VOLT-ra. Igaz, David Guetta, a Parov Stelar Band, a Motörhead is ma érkezik, de erről bővebben később. :) ">Most #mulatási van.

A másik, amit megjegyeznénk, az a nap legcukibb mondata. Vad Fruttik koncert előtt hangzott el, mikor Zsu meglátta a - szükség esetén - elsősegélyt nyújtó lányokat a színpad előtt. Így sóhajtott: "Hogyan segítenek rajtam, ha elalélok Likó Marcitól?!"

A képen Likó Marcell, a Vad Fruttik frontembere. Fotó: Magasi Dávid

Végül aztán ilyesmi segítségre nem volt szükség, a szívünk inkább a jól ismert slágerek miatt, a csápolás hevében akart kiugrani a helyéről.

A Bastille is fergeteges koncertet adott, még mindig a ">Pompeii szól a fejemben.

Csütörtök

A csütörtök képekben

Galéria a második napról. Fotók: Magasi Dávid

Csütörtöki koncertek

A két nagyszínpadon:

Fish!, Ignite, Parkway Drive, Rise Against, Vad Fruttik, Bastille, Wilkinson - utána: Ian Autorun & Markov, Raise Spirit.

Jana színpad: Shell Beach, Zrní, Bermuda, Odett, Lilly Wood & the Prick, Beatrice, Hobo 70, Road, UVCT (JumoDaddy, Wondawulf)

Részletes program itt.



17.25 - Pogó a tűző napon, az Ignite koncerten

Ezekben a percekben még a kaliforniai hardcore-punk Ignite zúz a színpadon magyar származású frontemberével, Téglás Zolival az élen. A döglesztő hőség és a tűző nap ellenére a nagyszínpad előtt elég nagy tömeg gyűlt össze a koncertre, megy a pogó is rendesen. Többször is locsolják a fiatalokat vízzel.



Megtudtuk a pontos adatot: 26.500-an voltak a szerdai első napon a Lővér kempingben. Ez a szám nagyon-nagyon sok! :)


11.49 -
  Amikor már az sem zavar, hogy felváltva ömlik rád a sör és a víz

A Lővér kemping csütörtök délelőtt még az első nap legnagyobb durranásától volt  hangos: a világ egyik leghíresebb gitárosa, Slash Myles Kennedy-vel és az ő The Conspirators nevű kísérőzenekarával érkezett a VOLT nagyszínpadára, és őrületes koncertet adtak.

Slash és csapata programjában a Guns ‘n Roses szinte összes nagy slágere szerepelt, a tömeg egyszerre énekelte a Sweet child o' mine-t, vagy a  Welcome To The Jungle-t. Amikor pedig a végén megszólalt az utolsó dal, - a Paradise City -, a fesztivál felrobbant: tűzijáték, konfettieső,  a színpad robotjainak szájából és kezéből feltörő füst kísérte az éneket és a fantasztikus gitárjátékot.

A harmincezres küzdőtéren szinte alig lehetett szabad helyet látni. A két nagyszínpad közötti tér már korábban, a Quimby és a Tankcsapda koncertjére is megtelt. Mindkét magyar együttes évek óta visszatérő vendég a fesztiválra, és mindig emlékezetes bulikat csapnak, idén sem volt másként. A két rockzenekar között "fültisztitó sanzont játszó" - idézet Kiss Tibi frontembertől - Quimby koncertje alatt már az sem zavart minket, hogy felváltva ömlött ránk a víz és a sör - a hátsóbb sorokból berepülő poharakból.

Volt, aki viccesen megjegyezte a barátjának: - Innál egy sört? Várj két percet, és dobnak a nyakadba egyet!

Azon is jót nevettünk, amikor a Quimby után, a színpad előtt összegyűlt  -  és éppen oszolni szándékozó- tömegben egy srác körülnézett, és azt kérdezte, a szabadtéren: itt merre van a kijárat?!


9.40 - Mit ihatunk, ehetünk a VOLT-on?

Az ételárak tavalyhoz képest nem sokban változtak: gyros 1000, tálon 1500 forintba kerül. A hot-dog 700, a lángos 600-900 forint, a pizzaszelet 500-600, a sült kolbász 1000 forint. Extrább igényeink kielégítésére választhatunk szarvasburgert, vagy -kolbászt 1300 forintért vagy a népszerű pljeskavicát, (mely egy fasírtszerű grillezett mennyei kolbász) ugyanennyiért.

Ha italozni támadna kedvünk, jó ha tudjuk, a csapolt sört 460-ért mérik, dobozosért 600 forintért juthatunk. A kisfröccs a Tibi atya-féle kimérésnél 370 forint, a hosszúlépés 390, a nagyfröccs 720. Amennyiben nem akarjuk elaprózni a dolgot, válasszuk a házmestert, melyet 1110-ért adnak.

Az életmentő presszókávéra 390, a dizájnosabb csíkos lattéra 790 forintot áldozhat, aki nem sajnál.

A tejbárban komplett reggelik közül választhatunk, 650-850 forint közti összegért péksüteményt és tejterméket, valamint opcionálisan zöldséget vagy más kiegészítőt kapunk.

Amennyiben lemerül a mobil, 700 forintért töltik fel az erre kialakított standnál. Ha csak magunkban bízunk, vagy ciki lenne mást megkérni, hogy lőjön rólunk egy jól sikerült Facebook-fotót, a közelben szelfibot is beszerezhető 9990 forintért.

Vigyázzunk a vonalkódunkra!


Szerkesztőségünkbe érkezett egy panaszlevél, melyben azt írja a feladó, hogy a VOLT Caféban megvásárolta az idei Volt fesztiválra szóló bérletet, de mikor karszalagra akarta váltani, megtudta, hogy már valaki beváltotta az ő papírján lévő vonalkód alapján a jegyet, így az övé érvénytelen.

- Valóban volt pár ilyen esetünk - tudtuk meg Vető Viktória sajtófőnöktől. - A jegyre annak megváltásakor egy egyedi azonosító vonalkód kerül, amit ha egyszer felhasználnak, onnantól a rendszerünk újabb beváltást nem tesz lehetővé. Ezért nyomatékosan felhívjuk a fesztiválozók figyelmét, hogy amíg a neten kifizetett vócsert nem váltották karszalagra, nagyon vigyázzanak a vonalkódra, azt ne posztolják például a Facebookon, mert így más kinyomtatva hozzájuthat a jegyükhöz. Ez mindenkinek a saját felelőssége, egy már átvett karszalagot utólag már nem áll módunkban pótolni.

1.45 - Paradise City

Pontos nézőszámot nem tudunk így éjjel háromnegyed kettőkor, egyelőre azt írjuk, amit éreztünk, láttunk: a két nagyszínpad közötti harmincezres küzdőtéren szinte alig volt szabad hely a Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators őrületes koncertjén szerdán. Előtte a Quimby és a Tankcsapda fellépésén is rengetegen csápoltak, az első naphoz képest szokatlanul nagy volt a tömeg. Mivel a napról egyelőre csak szuperlatívuszokban tudunk szólni - miközben még a Paradise City megy a fejünkben - , ezért most alszunk egy keveset, hogy lenyugodjunk...


Tibi atyát is láttuk a VOLT első napján

Szerda

Mi a szerdai program?

A két nagyszínpadon:

Ivan and the Parazol, Triggerfinger, Kiscsillag, Tankcsapda, Quimby, SLASH Ft. Myles Kennedy & The Conspirators, Brains, Dirtyphonics - utána: Jade

Jana Színpad: Buried In My Mind, Fallgrapp, Anti Fitness Club, Paddy and the Rats, Kaukázus, Kowalsky meg a Vega, Hiperkarma, The Carbonfools, SLASH Afterparty by Hollywood Rose

Részletes program itt.


17.50 - Hangolódjunk Slash koncertjére!






13. 25 - Délelőtti chillin' a VOLT-on

A zuhanyzó előtti tömegek és a kávépultok nyüzsgő látványa kivételével
nagyjából kijelenthetjük, hogy déli szieszta jellemzi a VOLT területét
jelenleg. Előzőnél - főleg a női részlegen - hosszú sorok kígyóztak.

A bejutás nagy "ellenszélben" történt, ugyanis a fesztiválozók tömegével
özönlöttek a strandra és a városba, befelé szinte senki sem igyekezett.

A nagyszínpadoknál már estére hangoltak, ottjártunkkor egy erősítőpróba
zajlott épp, mely a csendesebb szekciók felé űzött bennünket, ahol egy
remek, hűsítő limonádé társaságában alapállapotba állíthattuk  dobhártyánkat.

A büfék még csak félgőzzel működnek, nyilván ők is estére "gyúrnak". Ahogy mi magunk is...

11.20 - Mivel érdemes közlekedni a VOLT-ra?

Nem lehet mindenki olyan szerencsés, hogy naponta autóval felviszik a VOLT fesztivál bejáratához, és a koncertek után érte is mennek, így megnéztük, milyen más alternatívák vannak a közlekedésre. Mielőtt az autózás ötletét végleg elvetnénk, azért meg kell említeni, hogy a fesztivál környékén van ingyenes parkoló, de korlátozott a befogadóképessége.  A nagyobb közlekedési dugók elkerülése érdekében célszerű tehát a tömegközlekedési eszközöket, egy kerékpárt vagy egy taxit igénybe venni.

A buszok közül a VOLT ideje alatt a 12V jelzésű, a GYSEV pályaudvar és a Lővér kemping viszonylatában közlekedő helyi járat tűnik a legpraktikusabbnak.  Napközben óránként, az esti időszakban félóránként közlekedik. Erre a buszra kifejezetten a fesztiválra tartók és az onnan a városba igyekvők szállnak fel, míg az 1-es és 2-es járatokkal már a városlakók is közlekednek. A teljes árú menetjegy elővételben, az automatából vásárolva 320 forint, a buszsofőrnél 390 Ft. A tanulóknak érdemes havi bérletet váltaniuk, ha gyakran szeretnének a város és a kemping között ingázni, ez ugyanis mindössze 630 forint.  A felnőtt hétnapos bérlet 2.250 forint, de lehet kapni napi bérletet is, ez 780 forint.

A fesztivál környékén gyakran feltűnik egy Tiszacipőbe csomagot Ikarus 200-as járgány, ez a Tisza-Tranzit Fesztiválbusz. Elsősorban a szállásokhoz előzetesen igényelt bérletekkel használható, azonban korlátozott számban mások is igénybe vehetik, az egyutas jegy ára: 400 forint.

A sportosan közlekedőknek van egy nagyon jó hírünk: a Magyar Kerékpárosklub és a Bringázz Sopron Egyesület szervezésében lehetőség van a fesztivál ideje alatt bringát bérelni reggel 8 óra és este 8 óra között. Az a cél, hogy minél több fesztiválozónak lehetősége nyíljon felfedezni Sopront, ezért a szolgáltatást az első négy órában ingyenesen vehetik igénybe.

Aki pedig saját kerékpárral érkezik, elhelyezheti azt egy több száz férőhelyes tárolóban, a nap 24 órájában, ingyen – a fesztivál bejáratához közel. A szervezők felelősséget vállalnak érte, hogy tulajdonosa olyan állapotban kapja vissza a bringát, ahogy lerakta.

Taxit rendelni telefonon a fesztivál bejáratához teljesen felesleges, hiszen nincs mód arra, hogy megtalálja egymást az utas és a sofőr. Ellenben idén is minden rendelkezésre álló taxi a bejárat közelében kialakított droszton várja a fesztiválozókat. Amint beszáll az utas, a taxióra elindul, így konkrét árat nem tudunk írni, de viszonyításképp: éjszaka a Lővér kempingtől a város másik felén lévő, Jereván lakótelepi Soproni Horváth József utcáig 2500 forintért vitt el a taxi.




09.01 - Lyukat vágtunk a kádba

A kedd esti koncerteken egyáltalán nem érződött a nulladik napi hangulat, a tömeget tekintve ilyen erős kezdésre nem is emlékszünk a korábbi pár évből. 

Mi az Intim Torna Illegál koncertjével kapcsolódtunk be a fesztivál vérkeringésébe, hogy utána a 30Y, a HS7, és az Irie Maffia alatt egy perc megállásunk ne legyen. Társaink elbeszéléséből tudjuk, hogy az Animal Cannibals, majd Ganxsta Zolee és a Kartel is ugyanolyan erősen kezdett, mint ahogy a többi születésnapos zenekar folytatta.

VOLT 2015 Sopron - Nulladik nap

Kedd


Mindeközben Sopronban – Indul a 100 óra fesztiválozás 200 fellépővel

A nulladik napi sajtóbejáráson végre láthattuk az idei fesztivál legnagyobb újítását: a két, egymással szembefordított nagyszínpadot. Az biztos, hogy a látvány impozáns, óriási hangulat várható a harmincezres küzdőtéren. Hamarosan láthatjuk, hogyan működik az egyedülálló elképzelés.

Kik lépnek fel kedden?

A két nagyszínpad programja:

Animal Cannibals - 20 éves a Takarítónő
16:30

Ganxsta Zolee és a Kartel - 20. születésnap
18:00

Intim Torna Illegál - 5. születésnap
19:30

30Y - 15. születésnap
21:15

HS7 - 20. születésnap
23:00

Irie Maffia - 10. születésnap
01:00

DJ Palotai
02:30

Nem vagy a VOLT-on? Akkor is nézheted a koncerteket élőben!
Kattints a volt.hu-ra, a nyitólapon megtalálod az élő közvetítéseket.


Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán főszervezők elmondták, hogy minden eddiginél nagyobb az érdeklődés a fesztivál iránt. – Az eddigi legerősebb látogatottságra számítunk. Tavaly 120 ezren buliztak a VOLT-on, nem kizárt, hogy idén megdőlhet ez a nézőrekord, ami azért is jelentős lenne, mert tavaly egy nappal hosszabb volt a rendezvény – fogalmazott Lobenwein Norbert.

VOLT Fesztivál - 2015. nulladik a nap. Fotók: Magasi Dávid



A nulladik napon egyébként a sátrazókat már délelőtt 10 órától folyamatosan beengedték a Lővér kemping területére, hogy ne várakozzanak a kapunál több órán keresztül a több száz méteres sorban.

A bejáráson megtekinthettük a VOLT új "városközpontját": a Telekom Tér a nap 24 órájában várja a közönséget. Itt található egy 10 méter magas torony, amely a fesztiválozók által a közösségi oldalakon megosztott fotókat mutatja. A tér - a bulizás mellett - a legjobb falatok és italok lelőhelye egyben, de például fodrászat is működik itt, és wifi is használható.

Poncichter Negyed – Sopron Színpad

Sokan vannak, akik nem jutnak túl a VOLT bejárata utáni 100-150 méteren. Nem véletlen, hiszen évek óta itt várja vendégeit a Poncichter Negyed, a Soproni Borvidék legnevesebb és legfinomabb boraival, borászaival, egész nap hangulatos programokkal, koncertekkel és borbemutatókkal. Mindezek tükrében nem véletlen, hogy a sajtóbejáráson már volt kolléga, aki nosztalgikusan felsóhajtott: hjaj, amikor itt az asztalok tetején táncoltunk...

Szálláshelyek - Kapszulában, Flexotelben

Bár a VOLT környéki, soproni szálláshelyek és kollégiumok már megteltek, a szervezők alternatív megoldásokkal is hozzájárultak a fesztiválozók kényelméhez. Az egyik ilyen a 260 férőhelyes kapszulahotel, ami gyakorlatilag egy hatalmas, három szintesre átalakított kamion. A kétszemélyes kapszulák  ára 5000 forint/fő/nap, és a helyek egyharmada még szabad. A másik lehetőség a Flexotel - ebből tizennyolc van a fesztivál területén -, egy kényelmes hotelszoba, maximum két személy részére. Egy hétre 400 euró az ára, de sajnos már mindent lefoglalták.

Galéria kép


Sopron, a Csillagok Városa

Sopronban járva, ma már egyre több helyen botlunk bele izgalmas, színes, fémből készült közterületi székekbe, amelyeknél fiatalok és idősebbek rendszeresen fotózkodnak. Talán nem mindenki tudja, hogy a székek valódi tulajdonosai világsztárok, akik korábban a VOLTon jártak. A Faith No More-tól Iggy Pop-ig, vagy éppen Moby-tól a Prodigy-ig. Évekkel ezelőtt alapították a VOLT szervezői a „Sopron, a Csillagok Városa" akciót, mely keretében Ef Zámbó István évente 5-6 széket készít, s ezeket a VOLTosok – jelképesen – világsztároknak ajándékozzák, majd Sopron belvárosában állítják fel. A tavalyi kínálatból az Arctic Monkeys, Steve Aoki, a Morcheeba és a Bring Me the Horizon hagyott itt egy-egy széket, amelyek ugyancsak mostantól láthatók soproni teraszokon. Jó hír, hogy a szentendrei művész természetesen idén is készít 5 db széket a VOLT felkérésére a legnagyobb idei VOLTos sztároknak: David Guettának, Slashnek, Lemmynek, a Bastille-nak és Fatboy Slimnek.

Olcsó jeggyel is lehet még jönni

A még vacilláló látogatóknak lehet jó hír, hogy a fesztivál utolsó pillanatáig early bird áron vehetik meg a napi jegyet a Simple alkalmazás segítségével. Az ingyenes, bank és szolgáltató független mobilalkalmazás ezzel a lehetőséggel még egy érvet ad a nemzetközi fellépők mellett, hogy kilátogassunk a VOLT Fesztiválra. A Simple alkalmazás itt tölthető le: www.simple.hu/fesztivaljegy

A VOLT idén is készpénzmentes, ezzel gyors, kényelmes és biztonságos fizetési rendszert kínál a látogatóinak. A plasztik alapú FestiPay kártya elvesztése vagy esetleges megrongálódása esetén sem veszik el a pénz, hiszen a kártya letiltható (az előzetes SMS regisztrációt igénybe vevők számára), így az új kártyára átvihető a korábban feltöltött összeg.

Az OTP Bank - a VOLT Fesztivál hivatalos banki partnereként – pedig biztosítja a bankkártya elfogadást a fesztiválon. Emellett a PayPass kártyások bárhol, a fesztivál egész területén fizethetnek a plasztikjukkal, valamint nem csak a VIP sort vehetik igénybe, de ha OTP PayPass kártyájuk van, étel- és italakciókkal, valamint a fesztiválok merchandising boltjában ajándékokkal, a Fundangónál pedig kedvezményekkel is várják őket.


Így lehet fizetni

A fesztiválozók a fizetéshez szükséges FestiPay káryta kiváltásakor kötelezően 500 forint kauciót fizetnek, amelyért egy GreenFestival zsákot kapnak. Aki ebben gyűjti össze és leadja a hulladékát, visszakapja a kauciót.


Hétfő

Gyönyörű, napsütéses idő várt Sopronban hétfő délután, reméljük, egész héten kitart majd. Az autóban a VOLT Fesztivál idei himnuszát bömböltetve, letekert ablakokkal hasítottunk végig a - felújítás alatt lévő - Várkerületen, egészen a Jereván lakótelepi szállásunkig. (Kis Grófo #bulibáró #mulatási sem maradt ki... :) ) Sopron láthatóan mindenben felkészült a vendégekre, a fesztiválra, a Tűztorony is VOLT-szalagot öltött.


S hogy mi vár ránk mindeközben Sopronban?

Két nagyszínpad épül egymással szemben, amelyeken délután 3-tól reggel 6-ig megállás nélkül egymást váltják a legnagyobb nemzetközi és hazai sztárok.

A közel harmincezres küzdőtéren így várhatóan igazán fantasztikus hangulat alakul majd ki: a gyönyörűen kivilágított kulisszák között a közönségnek valóban csak kapkodnia kell a fejét a mindössze pár perces átállások alatt: amikor véget ér egy koncert az egyik színpadon, már jön is a következő a másikon.

A VOLTra jellemző eklektikát idén sikerült csúcsra járatni: amíg késő este a Motörhead zúz a Telekom Nagyszínpadon, pár órával később ugyanitt David Guettáé a főszerep, de Slash, a Bastille, John Newman, Fatboy Slim, a Rise Against, a Parov Stelar Band, Sigma, Wilkinson, a Parkway Drive és még megannyi világsztár tiszteletét teszi idén Sopronban. Részletek itt.

ui: Zsanett, legyél kedden kettőkör a kapunyitásnál! :)

VOLT Fesztivál - 2015. hétfő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!