Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Sebességkorlátozás: útjavítás helyett vagy előtt?

Feketeerdő–Dunakiliti - A Mosonmagyaróvári kistérség több településén lassítja sebességkorlátozás a forgalmat, számos közút vár felújításra. Legutóbb a Mosonmagyaróvár–Feketeerdő–Dunakiliti szakaszra került 40-es korlátozó tábla.
A múlt hét elején meglepve tapasztalták a Mosonmagyaróvár és Dunakiliti közötti, körülbelül 10 kilométeres szakaszon autózók, hogy az eddig megengedett 90-es tempó helyett egyik napról a másikra csak negyvennel hajthatnak. Valójában nem is minden sofőr láthatta a jelzéseket, mert a kisebb leágazások kereszteződéseinél nincs tábla, így aki onnan kanyarodik a főútra, nem is láthatja a korlátozást – mondta Szokoli Sándor, Dunakiliti polgármestere. Novák András, Feketeerdő elöljárója hozzátette: ígéretet kapott, hogy a kátyús útszakasz javítását előrehozzák, így várhatóan az már e hónapban megtörténhet.


A Magyar Közút Kht. osztályvezetője, Wimmer József lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a kérdéses út javítása ezen a héten már meg is kezdődött, és legkésőbb szeptember 10-re elkészül. A helyrehozatal során melegaszfalttal töltik fel a kátyúkat, s amint elkészülnek a munkával, rögtön leveszik a 40-es sebességkorlátozó táblákat.

40-es sebességkorlátozó táblák a munka végéig: Az út javítása ezen a héten már el is kezdődött, és legkésőbb szeptember 10-re elkészül.
40-es sebességkorlátozó táblák a munka végéig: Az út javítása ezen a héten már el is kezdődött, és legkésőbb szeptember 10-re elkészül.

Többekben is felmerült a kérdés, szabályosan járt-e el a Közút kht., amikor az addigi 90-es sebességkorlátozást drasztikusan 40-re csökkentette. A Kisalföld kérdésére Kalincsák István, a mosonmagyaróvári városháza városfejlesztési osztályvezetője kifejtette, hogy bár valóban a fokozatosság elvének követése kívánatos ilyen esetekben, a balesetveszélyes útszakaszon a közlekedés biztonsága az elsődleges cél. Így ha a balesetek elkerülése végett teszik ki a sebességet korlátozó jelzést, azt nem lehet megkérdőjelezni.

Olvasóink írták

  • 3. Geriii 2008. szeptember 04. 14:27
    „Mért van nekem egy olyan érzésem, hogy sok filmet fognak ott forgatni a tányérkalapos rendezők a 3 lábú kamerával...?!”
  • 2. hyundaii 2008. szeptember 03. 08:10
    „Pan.cser! Az igazság az, hogy a "jó" kormányunk és a minisztérium is közölte: 2013-ig ebben a körzetben nem lesz útfelújítás állami pénzből (tehát a közútkezelő tulajdonú utakon). A táblák szerintem is hülyeségek, annyira azért nem rossz az út. Viszont pénzbehajtónak tökéletes, egy traffipax és már jön is kánaán.....No Comment Az kötelező Északi lhajtót sem építették meg Óvárnál az M1-hez.....de azért átadták...Az új M70 is vicc, a határtól a Balatonig nincs rajta benzinkút, meg semmi, csak foltos aszfalt ami sok helyen ráz...és pénzbe kerül!”
  • 1. pan.cser 2008. szeptember 02. 21:30
    „Bukom a 30-as 40-es táblákra, őszintén utálom őket. Eddig sem éreztem balesetveszélyesnek az utat 90-el, most sem érzem annak. Valaki 1-es szám első személyben eldöntötte és punktum. Ugyanis olcsó a benzin, idő meg van dögivel. Kalincsák úr is megmondta, megkérdőjezhetetlen a döntés! A táblákat le kéne venni, csak a javítási munkáknál szabadna kitenni. Le a 40-es táblákkal! Remélem a cikk hatására orrára koppintanak a nagyvonalú döntnöknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Miklós szobra egyedüli Magyarországon

Mosonszentmiklós - Három magyar szent után egy, a nagyvilágban is ismert egyházi személyiséget, a… Tovább olvasom