Kajak-kenu

2024.05.12. 12:52

A győri Kopasz Bálint ezer méter egyesben is Világkupát nyert

A győri Graboplast VSE kajakosa az 500 méter után az 1000 egyest is megnyerte. Kopasz Bálint mögött honfitársa, Varga Ádám végzett.

Kisalföld.hu

Kopasz Bálint két arannyal – ebből az egyik olimpiai szám volt – zárta a szegedi Világkupát.

Fotó: Szigetváry Zsolt

A férfi kajakosok királyszámában, az egyesek 1000 méteres versenyében talán az egész hétvége legerősebb mezőnye jött össze az olimpiai bajnok Kopasz Bálinttal, a Tokióban mögötte ezüstérmes, tavaly világbajnoki második Varga Ádámmal, a vb-címvédő portugál Fernando Pimentával és a 2023-ban vb-bronzérmes német Jakob Thordsennel.

A legjobban Pimenta kezdett, aztán az egymás mellett lapátoló két magyarral kiegészülve hármasuk kivált a mezőnyből. Ötszáz méternél már Kopasz vezetett, aki a folytatásban hatalmas előnyt szerzett, biztossá téve a győzelmét. Mögötte Varga nagyot hajrázott és néhány centivel sikerült megelőznie az elfáradó portugált. Kopasz ezzel duplázott, miután szombaton 500 egyesben is nyerni tudott.

 

"Nagyon örülök, hogy ilyen szuper formát tudtam hozni, idén még nem eveztem egyszer sem 3:24-et. A tegnapi ötszáz méter után tudtam regenerálódni és a szélviszonyok is kedveztek nekem – nyilatkozott az M4 Sportnak a győriek 26 éves kajakosa. – Annak külön örülök, hogy lényegében mindenki itt volt, aki számít és tudtam egy nagyot csatázni. A végére azért én is elfáradtam, de ez nem csoda, mert az elmúlt hetekben kőkeményen edzettem."

Hozzátette: a két aranyéremmel úgy érzi, hogy jó úton jár Párizs felé, de a szeme előtt június 6-a lebeg, akkor lesz hazai ellenfeleivel a nagy meccsük a válogatón, arra készül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában