Labdarúgás

2024.05.22. 13:15

Huszonöt éves a Győri Ovifoci Klub - Marco Rossi köszönti a jubileumi gála résztvevőit

Kisalföld.hu

Alapítása negyedszázados évfordulóját ünnepli az idén az országban egyedülálló, kizárólag óvodás korosztályú kisgyermekeket foglalkoztató Győri Ovifoci Klub. 

- Az 1999-ben 27 helyi óvoda részvételével alakult gyermekszervezet foglalkozásait az induláskor 23 óvoda 360 aprósága látogatta. Jelenleg a 2023/2024. nevelési évben 33 óvoda 714 focista palántája heti rendszerességgel rúgja a labdát a klub „edzésein”. Az egyesület foglalkozásvezetői 25 év alatt csaknem 18 ezer győri óvodás korosztályú kisgyermekkel kedveltették meg a testedzést, a sportolást, szervezett labdás játékos foglalkozások keretében - fogalmazott Pálfalvi Gábor, a klub agilis elnöke.

Szombaton reggel 9 órakor 33 óvoda több mint hatszáz ovifocistája népesíti be az ETO stadion centerpályáját. A zenés bevonulást követően Dézsi Csaba András, Győr város polgármestere nyitja meg a jubileumi gálát, majd Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya köszönti a résztvevő gyermekeket. Ezt követően Király Gábor, a sportág ikonja, kapusként a legtöbb válogatott mérkőzésen – 107 alkalommal – szerepelt játékos látja el tanácsokkal az óvodás játékosokat.

A gála kezdőrúgását a gyermek klub büszkesége, a 19 éves Gruber Zsombor végzi el, aki jelenleg a Ferencváros játékosa, és az U21-es válogatott tagja, akinek sportági karrierje 5 évesen az egyik győri

ovifoci csoportban kezdődött.

Az örömfoci délelőttön 16 pályán 48 csapat méri össze tudását, mutatja be az évközben tanultakat, majd a záróünnepségen dr. Schmidt Ádám  sportért felelős államtitkár és Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke gratulál a gyermekeknek.

A díjkiosztás során minden gyermek egységesen aranyérmet és emléklapot kap, valamint az Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott színes fotójával díszített emlékmezt. Az óvodák pedig eredeti Európa-bajnoki futball-labdát és emléklapot. A grandiózus jubileumi gyermekgála vendégei lesznek még, akik egyúttal a díjak átadásában is segédkeznek: Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a NOB sportolói bizottsága tagja, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya vezetője, dr. Barczi Róbert, a Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatója, Liszkai Dezső, a Sportért Felelős Államtitkárság mellett működő LabdarúgóMódszertani Központ igazgatója, Kalmár Zsolt az ETO egykori játékosa, 36 szoros magyar válogatott labdarúgó, Korsós György televíziós kommentátor, a Rába ETO hajdani tagja, aki huszonkét Bajnokok Ligája találkozón, a válogatottban pedig harminchárom mérkőzésen szerepelt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában