Női labdarúgás

2024.04.20. 20:02

NB I – Sikeres főpróbát tartott a Magyar Kupa-döntő előtt az ETO FC Győr

A Haladás elleni 4–1-es bajnoki sikerrel hangolt a jövő csütörtöki MK-döntőre az ETO FC Győr.

Kisalföld.hu

A győri csapat sima győzelmet aratott.

Fotó: eto.hu

ETO FC Győr–Haladás Viktória 4–1 (1–0)

Győr, ETO Stadion, Simple Liga-mérkőzés. V.: Holczbauer (Blum, Keszthelyi).

ETO FC Győr: Borok – Zágonyi (Süle, 46.), Kovács L., Horváthová (Szabová, 69.), Öreg, Ladhani, Sali, Savanya, McCarthy, Vachter, White (Petrovics 63., Nagy Sz. 82.). Edző: Dörnyei Balázs.

Haladás: Dobó-Nagy – Kránicz (Nagy D., 62.), Kis A. (Vesztergom, 76.), Szil (Csizmadia, 37.), Urbán, Kovács V., Pintér, Vladulescu, Csáki, Németh A., Németh M. Edző: Markó Edina.

Gsz.: Ladhani (45.), White (52.), Vachter (73.), Kovács L. (88.), ill. Urbán (85.).

A centerpályán rendezett nyugat-dunántúli rangadón a győri együttesből egy futsal-csapatnyi játékos hiányzott sérülés miatt: Vida, Nagy F., Frjatovic és Krizsán nem lépett pályára – ez a lista a mérkőzés során tovább bővült, Süle és Zágonyi pedig egy-egy félidőt tudott vállalni.

Az első perctől kezdve a hazaiak domináltak, az első tíz percben White és Vachter is kihagyott egy-egy helyzetet, míg Ladhani a kapufát találta telibe ziccerben. A 26. percben White óriási ziccerben mellé lőtt. A 40. percben Sali lövését a gólvonalról mentették a vendég védők. A félidő legvégén egy sokpasszos támadást követően Ladhani elé került a labda, aki a védők között, tíz méterről lőtt a kapuba. 1–0. Az 52. percben Savanya lövése kipattant a kapusról, Süle duplázott, ám ezúttal bravúrral hárított Dobó-Nagy. A szögletet követően Vachter csúsztatott a hosszú sarok felé, ahol az érkező White lőtt a léc alá. 2–0. Az 56. percben Vachter és Ladhani is nagy helyzetben hibázott. A 73. percben McCarthy húzott el a jobb szélen, beadását Vachter közelről lőtte a kapuba. 3–0. A 80. percben Petrovics egy felugrást követően rosszul ért a talajra és súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A 85. percben Urbán szánta el magát távoli lövésre, és bár Borok beleütött a labdába, az a hálóban kötött ki. 3–1. A 88. percben Kovács L. 25 méteres szabadrúgásból szerzett bombagólt. 4–1.

Az eredményt tekintve sikeres főpróbát tartott a csütörtök esti kupadöntő előtt az ETO FC Győr. A csapat innentől kezdve már százszázalékosan a harmadik kupafináléjára koncentrál, ahol lehetőség szerint megpróbál a lehető legerősebb összeállításban pályára lépni.

Dörnyei Balázs: – Nem brillíroztunk, de értékes három pontot szereztünk. Bízunk benne, hogy Petrovics Petra megúszta súlyos sérülés nélkül, de mindenképp gyors felépülést kívánunk neki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában