Női kézilabda

2023.11.18. 08:05

Bajnokok Ligája – Egy hét után ismét a Bietigheim lesz a Győri Audi ETO KC ellenfele, ezúttal hazai pályán – videó

A német Bietigheim ellen hazai pályán, az Audi Aréna Győrben zárja az őszi idényt az Audi-ETO női csapata. A Bajnokok Ligája csoportkörének 8. fordulójában szombaton 18 órakor kezdődik a mérkőzés, melyet a Sport1 élőben közvetíti.

Kisalföld.hu

Rinka Duijndam reméli, hibátlan marad csapata a Bajnokok Ligájában.

Fotó: Audi-ET

„Egy héten belül két mérkőzést játszunk a Bietigheimmel, így nehezebb lesz meglepni a német csapatot. Nehéz idegenbeli meccset nyertünk az otthonukban, amelyen számos olyan periódusunk adódott, ahol a legjobbunkat nyújtottuk. Ezúttal is tudnunk kell felépíteni a gyors támadásokat és a védekezésünkben való visszarendeződést. A találkozó során végig koncentráltnak kell lennünk” – tekintett előre Ulrik Kirkely, a győriek vezetőedzője.

„Úgy gondolom, jól játszottunk a múlt héten Németországban. A mérkőzés elején ugyan néhány helyzetünk kimaradt, illetve védeni tudott a Bietigheim kapusa. Ezt leszámítva mondhatom, igazi csapatként kézilabdáztunk, végül győzelemmel zártuk a találkozót. Most újabb nehéz meccs vár ránk, bizonyára a Bietigheim revansot szeretne rajtunk venni. Remélem, közel telt ház előtt küzdhetünk meg az újabb pontokért” – fogalmazott Rinka Duijndam, az Audi-ETO holland kapusa.

A Bietigheim otthonában egy hete 36–24-re győzték a zöld-fehérek, akik ugyanakkor a hétközi bajnoki rangadót 28–22-re elveszítették a Ferencváros otthonában.

A Bajnokok Ligájában egyébként az Audi-ETO az egyetlen csapat, mely pontvesztés nélkül áll hét fordulót követően, a sorozatban elinduló többi együttes mindegyik veszített már el legalább egy mérkőzést.

A győriek csoportja így áll: 1. Audi-ETO 14 pont, 2. Odense (dán) 10, 3. Bietigheim 10, 4. CSM (román) 7, 5. DVSC 7, 6. Brest Bretagne (francia) 5, 7. Buducnost (montenegrói) 3, 8. Sävehof (svéd) 0.

 

Adománygyűjtés

A Bietigheim elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen a győri klub a Győri Gyermekvédelmi Központtal közösen adománygyűjtést szervez az állami gondozásban élő gyermekek részére. Az alábbi használati eszközöket, tárgyakat várják: kozmetikumokat (főleg sprayt, parfümöt, tusfürdőt), smink eszközöket a nagyobbaknak, pelenkát, popsitörlőt, babaszappant, fürdetőt a kisebbeknek, illetve örülnének még táblacsokiknak a mikuláscsomagokba. Az adományokat a mai meccs előtt az aréna bejáratainál elhelyezett gyűjtőponton lehet leadni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában