Futóverseny

2023.07.17. 18:10

Maratonváltó futóverseny Tatán

31. alkalommal rendezte meg a Sprint Futóklub a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetséggel együttműködve Tatán a maratonváltót. A versenyzők 7, 21 és 42 kilométert, azaz a klasszikus maratoni távot is teljesíthették. Utóbbit akár női, férfi- vagy vegyes váltóban is.

Kiss T. József

A különböző távok mezőnye együtt rajtolt el az Öreg-tónál.

Fotó: Kiss T. József

A nagy meleget enyhítette a szép környezet és legfőképpen az, hogy a táv nagy részét erdőben, árnyékban teljesíthették a futók. A különböző távokon 130 indulót számoltak össze a szervezők az Öreg-tó partján lévő rajtnál. A legidősebb versenyző a férfiaknál a 83 éves Bozó Pál volt, a hölgyeknél a gödöllői Sztarenszky Mária, aki 89 évesen teljesítette az egy tó kört, azaz a hét kilométert. Pali bácsi 21 kilométert futott. A versenyre az ország minden részéről, valamint a Felvidékről is szép számban érkeztek sportolók. 

Köszönet illet több céget, vállalkozást, akik támogatták ezt a szabadidősport-rendezvényt, a tatabányai Stop cukrászdát, Lutring Lászlót, Németh Viktóriát, Karácsonyi Erzsébetet, dr. Kovalik Ritát, a sok egyéni segítőt. A díjakat Michl József, Tata polgármestere, valamint Vincze Tímea és Vincze Mariann adták át. 

Eredmények: 
7 km, női abszolút: 1. Fekete Éva (Pér), 2. Ellmann Kitti (Nagyigmánd), 3. Tóth-Gál Alexandra (Győr). Férfi abszolút első: Inczési Balázs, 2. Pőcze Jákob (Győr), 3. Major Tamás (Kocs). 
21 km, abszolút győztes: Fehér András (Promenade), 2. Mester Tamás (Oroszlány), 3. Poptiuc János (Tatabánya). Női győztes: Pidl Renáta (Nagybajcs), 2. Dömötör Edina, 3. Heringh Veronika (Felvidék SK). 
Maraton, abszolút: 1. Bokor Béla (Csákvár), 2. Bíró Attila (Dunaszerdahely SK), 3. Szakál Endre (Bana), nők: 1. Óvári Mónika (Vác), 2. Sárai Henrietta. 
42 kilométer, női váltó: 1. Atomcsibék. 2. Reboot. 3. Run Örs. 42 kilométer, férfiváltó: 1. Sebenya Michal SK, 2. Gyalog Kakukk. Vegyes váltó: 1. Édes Hármas, 2. Mek Run, 3. Haas Győr. 

A Sprint Futóklub legközelebbi versenye a „Sárkányfutás lesz” augusztus 19-én déli 12 órakor, a táv 4 és 21 kilométer, nevezni Bakonysárkányon lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában