175 km az évfordulóra

2023.02.23. 12:13

Ismét ergométeres ob-t rendeznek Győrben

Szombaton és vasárnap ismét Győrben rendezi meg a Magyar Evezős Szövetség az ergométer országos bajnokságot.

kisalfold.hu

A hétvégén két napig húzzák az ergométert a győri Olimpiai Sportparkban.

Fotó: gyac.hu

Győr többször volt már házigazdája az eseménynek, korábban az egyetemi csarnok és az Audi-aréna is volt a helyszín, ezúttal az Olimpia Sportpark dzsúdótermében húzzák az ergométert a versenyzők.

A megnyitó szombaton délelőtt 9.45-kor lesz, 10 órától pedig megkezdődnek a versenyek. Vasárnap ugyancsak 10 óra a kezdési időpont.

„Rekordnevezés várható, így kétnapossá kellett tenni a versenyt. Az első napon az országos bajnokságot, a másodikon a diákolimpiát bonyolítjuk le. Az egyetemi versenyre is több mint kétszáz egyetemista nevezett, ami szintén csúcsnak számít. Szakosztályunk több mint száz versenyzőt delegál, a legjobbjaink is húzzák majd az ergométert” – mondta el Papp Oszkár, a Győri AC elnöke, aki hozzátette: mindkét nap ingyenesen megtekinthetők a futamok.

Szombaton 11 órától egy különleges esemény is része lesz a programnak. A Magyar Honvédség idén 175 éves, ennek apropójaként a győri MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred 20 sportot szerető katonája 175 km-et "leevez".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában