Imádta őket a közönség

2023.01.06. 20:18

Nemzetközi porondon a győri Estrellas duó - Százezren látták a portugál cirkuszban a lányok igéző mozdulatait

Egy győri légtornászduó a legnyugatibb európai főváros, Lisszabon kolosszeumában adta elő magasságot meghódító produkcióját. Egy hónapig szórakoztatták a portugál örökbecsűt. Azt a különleges kockakoreográfiát dolgozták át az új közönség kedvéért, amellyel tavasszal megnyerték a Budapesti Légtornász Fesztivál freestyle kategóriáját, ahogy erről korábban be­számoltunk.

Bella Violetta

A Duo Estrellas azaz Bakonyi Anett és Molnár Petra légtornász párosa tíz évvel ezelőtt a családi diófájukról lógva indult útjára. Autodidakta módon, videókból lesték el a lányok az első mozdulatokat, de már első versenyeiket is nagy sikerek koronázták: világbajnoki aranyat, ezüstöt és Európa-bajnoki aranyakat egyaránt hoztak haza. Azóta stúdiót nyitottak Győrben, és nemzetközi meghívásoknak is szívesen engednek.

– Ez egy hónapos megbízás volt, november 30-án mentünk és december 27-én értünk haza. – meséli lapunknak Petra. – Még akkoriból ismerjük a menedzsert, amikor egyetemistaként Erasmus-ösztöndíjjal kint jártam. Interneten tartottuk a kapcsolatot.

 

A Budapesti Légtornász Fesztivál után keresték meg a győri lányokat és ők örömmel éltek a lehetőséggel. Szeretnének sok hasonló megbízást találni.

– A Coliseu dos Recreios többféle produkciónak ad helyet, koncerteknek, színházi daraboknak, de minden decemberben a cirkuszé, amelyek kifejezetten karácsonyi produkciókat adnak elő. Harmincnégy előadást csináltunk végig egy hónap alatt. A legsűrűbb az volt, amikor tíz show-t mutattunk be egy hétvégén. Ez a tempó egész más működést kíván, de motivált bennünket, hogy 35 ezer ember látott minket, mert ennek a hétvégének minden előadása telt házas volt.

 

A többi társulattal is sikerült kapcsolatot építeniük és élvezték a jó visszajelzéseket. – Többen bejöttek hozzánk a backstage-be gratulálni, és észrevettük, hogy sokan posztoltak rólunk, ami nagy öröm.

Mivel Petra Spanyolországban munkakereséssel töltött egy hónapot, reménykednek benne, hogy lesznek hasonló megbízásaik a jövőben is. Bár nem titkolja a páros, távol lenni nem mindig egyszerű. – Nagyon büszkék ránk itthon, támogatnak bennünket, az edzőink tartották például a frontot a stúdiónkban. Kettős érzés a távollét, nyilván a család és barátok nélkül karácsonyozni nem egyszerű, de örültek, hogy ilyen lehetőséget kaptunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában