Fejlesztés

2024.05.12. 09:36

Egészségház alapkövét tették le Levélen - fotók

Egy új egészségházzal gazdagodik Levél jövő év végére: a helyi önkormányzat 250 milliós pályázatot nyert a beruházáshoz. Az egészségház alapkövét Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében tették le szombaton.

Mészely Réka

Levélen az orvosi rendelő egy évszázados épületben működik. Az önkormányzat még 2015-ben pályázott a területi operatív programban az ingatlan felújítására. Most viszont a TOP Plusz programban sikerült forrást szerezni egy új egészségházra, mivel a régi ingatlan korszerűsítése nem lett volna gazdaságos és bővíteni sem tudták volna már új funkciókkal.

Nagy István agrárminiszter, Weintráger Ferencné körzeti nővér, Levél díszpolgára, Kiss Béla polgármester és Pető Péter, a vármegyei közgyűlés alelnöke rakta le az új egészségház alapkövét.
Nagy István agrárminiszter, Weintráger Ferencné körzeti nővér, Levél díszpolgára, Kiss Béla polgármester és Pető Péter, a vármegyei közgyűlés alelnöke rakta le az új egészségház alapkövét. 
Fotó: Kerekes István

Egészségház a kultúrház mellett

– A támogatói döntés 2022 decemberében érkezett, és a támogatási szerződés aláírása is megtörtént 2023 februárjában. Most az egészségház alapkövét tettük le a Fő utcában, a kultúrház mellett – tudtuk meg Kiss Béla levéli polgármestertől.

Az ünnepélyes alapkőletételen részt vett és beszédet mondott Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője és Pető Péter, a vármegyei közgyűlés alelnöke, akik méltatták a beruházást. 

Fejlesztések tudatos koncepció mentén

– Térségi országgyűlési képviselőként azt látom, hogy az önkormányzatok tudatos koncepció mentén dolgoznak, fejlesztenek. Ez látszik Levélen is, ahol kitűzött cél, hogy minden generáció számára biztosítsák a folyamatos infrastrukturális fejlesztéseket. Ebben rejlik a település jövője. Ehhez az úthoz kívánok sok sikert, kitartást és további helyes döntéseket – hangsúlyozta Nagy István.

A Mosonmagyaróvárhoz közeli településen egy multifunkciós, egyszintes, 330 négyzetméteres épületet képzeltek el, melyben az orvosi rendelő, a védőnői szolgálat és egy több funkciós rendelő is elfér. A beruházással 2025 év végéig kell végezniük. A fejlesztés során felszabaduló Ág utcai épületnek is keresnek funkciót, az akár a helyi civil szervezeteknek is otthont adhatna.

Óvodai férőhelybővítés

– A projekt településünk életének legnagyobb volumenű beruházása lesz! Nap mint nap azért dolgozunk, hogy Levél fejlődjön, és úgy látjuk, hogy meg is van az eredménye! – vélekedett a polgármester. Hozzátette: „Természetesen hátra nem dőlhetünk, olyan nincs, hogy a község fejlesztésének a végére értünk, hiszen mindig jelentkeznek új feladatok, kihívások. A képviselő-testület nevében is mondhatom, hogy 2024 is egy dolgos esztendő lesz, a község lakosságszámának intenzív növekedése miatt elő kívánjuk készíteni az óvodai férőhelybővítést is!”

A projekt Magyarország Kormánya és az unió 250 millió forintos támogatásával valósulhat meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában