„Lélek vagyok, élni szeretnék”

2024.02.02. 14:15

Radnóti nyomában - Hazánk versvándora a három győri iskolában tartott diákoknak előadást - fotók

Tóth Péter Lóránt versvándor, aki évek óta őrzi Radnóti Miklós és az erőltetett menetben halálra ítélt munkaszolgálatosok emlékét, három győri iskolában, a Radnótiban, a Kazinczyban és a Págiszban vetítette a "Radnóti nyomában" című filmet. Felvételeink a három győri oktatási intézményben készültek.

Kisalföld.hu

Tóth Péter Lóránt előadás után a győri Radnóti-iskolában. Fotó: Pintér Ildikó

Tóth Péter Lóránt, kunszentmiklósi versvándor Radnóti Miklós születésének 110. és halálának 75. évfordulója alkalmából a Borban felállított Radnóti-szobortól indult útnak 2019. augusztus 31-én, hogy gyalogosan végigjárja annak az erőltetett menetnek az útját, amin Radnóti Miklós mindössze 35 évesen, 3200 társával elindult.

Tóth Péter Lóránt célja adózni a bori munkaszolgálatosok emléke előtt, népszerűsíteni Radnóti Miklós verseit, és ráirányítani a figyelmet a második világháború szörnyűségeire.

Tóth Péter munkásságáról korábban többször beszámolt portálunk, ezeket az írásokat ide, ide és ide kattintva olvashatják el.

A filmvetítéseket a Magyar Művészeti Akadémia győri regionális munkacsoportja támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában