Nem akart ölni

2024.01.30. 14:54

Rendőrök tanúskodtak a fiát hasbaszúró 82 éves abdai férfi perében

Simon Roberta

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Csapó Balázs

Bizonyítási eljárással folytatódott január 29-én annak az idős férfinak a tárgyalása, aki 2018 októberében egy vita hevében hasba szúrta fiát. A negyvenes éveiben járó sértettet nem tudták megmenteni a kórházban, belehalt sérüléseibe. A 82 éves abdai apát korábban már elítélték, börtönbüntetését is megkezdte, ami végül a Kúria döntése értelmében megszakadt. 

2021. januárban emberölés miatt öt évre elítélte a Győri Ítélőtábla, később a felülvizsgálati kérelmet elfogadták, ezért visszakerült az ügy a Győri Törvényszékre. Legutóbb a tárgyalást a vádlott és elhunyt fia közös otthonában tartották, hogy rekonstruálják a tragikus este eseménysorát. 

A pert újabb tanúk meghallgatásával folytatták a bíróságon, három rendőrt beidéztek, közülük végül kettő jelent meg a tárgyaláson. Erre azért volt szükség, mert egy korábbi tanúvallomásból kitűnik, hogy apa és fia többször veszekedett, és volt, hogy tettlegességig fajult a dolog. S. Árpád vádlott szerint mielőtt halálosan megsebesítette fiát, az rátámadt és bántotta. Ezért is hívta fel korábban a lányát, hogy elmondja, testvére ismét erőszakos vele. 
Mivel semmilyen bizonyítékot vagy használható írásos feljegyzést nem találtak arról, hogy korábban tettlegességig fajult volna a vita apa és fia között, így ez az állítás még nem nyert bizonyosságot. Emellett két orvos szakértői vallomásra is sor került, ugyanis a korábbi szakértő elhunyt. 

Lehet, hogy nem éri meg a végét

Telefonon kerestük meg dr. Németh Miklós ügyvédet, aki lapunknak elmondta, hogy S. Árpád egyre rosszabb állapotban van, újabb öt kilót fogyott. Tartanak attól, hogy az idős, betegeskedő férfi az elhúzódó tárgyalások végét nem éri meg. Több mint öt éve emészti a tudat, hogy fia halálát okozta, viszont be akarja bizonyítani, hogy nem akart ölni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában