Erdőlátogatási korlátozás

2023.08.02. 10:02

Ne zavarjuk a szarvasbőgést Győrújbarát és Tényő között!

A Kisalföldi Erdőgazdaság támogatásával erdőlátogatási korlátozást vezetett be a Baráti Vadásztársaság, a területein lévő erdőkben és külterületen augusztustól.

Kisalföld.hu

Arra kérik a kirándulókat, sportolókat, hogy a hivatalos napnyugta előtt egy órával már ne, a napkeltét követő egy órában pedig még ne menjenek a vadászterületre, azaz éjszaka ne zavarják a szarvasbőgést. 

Szeptember végéig, október elejéig lesz érvényben a korlátozás, addig arra figyelmeztetnek, csak nappal és akkor is a vad zavarása nélkül járjuk a természetet. 

Nagy Ákos, a Baráti Vadásztársaság hivatásos vadásza lapunknak hangsúlyozta: a turisták ilyenkor a szarvasok nászát zavarhatják meg. Elsősorban a gímszarvasokról és a Győrújbarát és Tényő közötti területről beszélünk, ami népszerű futó-túrázó útvonal. 

– Leggyakrabban a póráz nélküli kutyasétáltatás okoz gondot, ami törvényellenes is. Ezenkívül természetesen tilos quaddal, motorral közlekedni az erdőben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában